VejIconIcon

3. juli 2018 - 02:30

’Sjælden’ gammel beton udskiftes

’Sjælden’ gammel beton udskiftes

Af Redaktionen

3. juli 2018 - 02:30

Fra i morgen: Fire kilometer motorvej ved Vemmedrup moderniseres.

 

Motorveje bygget på beton hører efterhånden til sjældenhederne på det danske vejnet, og nu forsvinder endnu en vejstrækning med dette ’dna’ – nemlig Vestmotorvejen ved Vemmedrup vest for Køge.

 

Den fire kilometer lange strækning er i så dårlig en forfatning, at Vejdirektoratet fra i morgen begynder en udskiftning af betonen og dermed en modernisering af motorvejen.

 

Strækning, der nu moderniseres, er fra 1976 og dermed en tid, hvor motorveje typisk blev bygget på et underlag af betonplader. Der er gennem årene blevet udlagt ny asfalt på strækningen talrige gang, men betonens dårlige tilstand har betydet, at asfalten er blevet lappet med kortere og kortere mellemrum – en dyr løsning og hver gang til stor gene for trafikken.

Komfort og holdbarhed

Arbejdet udføres på den fire kilometer lange strækning fra sammenfletningen af Vest- og Sydmotorvejen ved Køge og frem til Vemmedrup. Arbejdet ventes afsluttet efter 13 uger - med udgangen af september.

Ved arbejdet bliver hele den underliggende vej brudt op og vejen bygget op på ny.

 

Arbejdet udføres først på strækningen i retning mod København, hvorefter det flyttes over i retning mod Ringsted senere på sommeren.

 

Tidsplan

Arbejdet gennemføres efter følgende plan, som dog kan justeres undervejs:

 

4. juli til midt juli: Der arbejdes i nødsporet og i det tunge spor. Der arbejdes om natten, uden forventeligt store gener for trafikanterne. Dog er der fartbegrænsning på 80 km/t. De smallere spor gør desuden, at brede transporter ikke må overstige 4,5 meter.

Midt juli til start august: Midlertidig asfaltering af midterrabat. Arbejdet foregår om dagen, og trafikken foregår via to smallere spor og 80 km/t i østgående retning.

Midt august til slut september: Betonstrækning fjernes og ny vej opbygges. Arbejdet foregår om dagen. Der vil være to smallere spor i hver retning og 80 km/t.

 

Længere køretid

Bilister på strækningen må forvente længere rejsetid. Endvidere lukkes Salby Rasteplads fra midten af juli til slutningen af september.

 

Vejdirektoratet opfordrer til, at bilisterne er ekstra opmærksomme på skiltningen og vejens forløb, da der kommer perioder, hvor trafikken flyttes over i midlertidige kørespor.

Direktoratet gør endvidere opmærksom på, at der kan forekomme fartkontrol på arbejdsstrækningen.

Læst i alt:

46 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage