VejIconIcon

30. oktober 2018 - 02:30

Så er ’vinteren’ ankommet

Så er ’vinteren’ ankommet

Arkivfoto.

Af Redaktionen

30. oktober 2018 - 02:30

Nordjylland fik den første dosis vejsalt mod glat føre.

Den forgangne weekend, lørdag aften kl. 20.37 og natten til søndag, kørte saltbilerne ud på opgave for første gang i denne ’vinter’. Nordjylland - vejene i Vendsyssel, Vesthimmerland og Himmerland - fik den første omgang salt, der således er strøet ud, inden det kalendermæssigt bliver vinter 1. december.

 

Senere lørdag aften og natten til søndag var det også nødvendigt at salte i resten af landet, og søndag morgen havde stort set hele Danmark fået salt. Kun Storkøbenhavn og den vestlige del af Sønderjylland fik ikke saltbilerne at se i denne omgang.

Sidste år var det Svingbroen i Næstved, der fik den første dosis salt, oplyser Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets Vintertjeneste

Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, Vejdirektoratets vintervagtcentral i Aalborg. Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.  

 

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne.  

Vejrmeldinger, og herunder vej- og lufttemperaturer, samt Vejdirektoratets saltning af veje kan følges på vintertrafik.dk – der også er indgang til cirka 400 kameraer langs vejene.  

Vinterfakta

På en normal vinter har Vejdirektoratet udkald til saltning gennemsnitligt 107 gange, og der bruges 58.700 tons salt.

Udkald til saltning betyder det antal udkald, der har været på Vejdirektoratets ruter landet over. Et udkald svarer til, at der har været kaldt ud på samtlige ruter én gang.

 

Vejdirektoratets vinter går fra oktober til maj, hvor Vintercentralen overvåger vejenes temperatur døgnet rundt.

Vejdirektoratet råder over cirka 250 saltspredere og cirka 600 sneplove.

Læst i alt:

54 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage