VejIconIcon

30. november 2018 - 02:50

Øresundsbron: Billigere kørsel efter nytår

Øresundsbron: Billigere kørsel efter nytår

Oresundsbron. Foto: Peter Brinch

Af Redaktionen

30. november 2018 - 02:50

Tillæg for modulvogntog fjernes, mens billetpris for lastbiler sænkes efter midnat.

Fra 1. januar næste år lancerer Øresundsbron to nye tiltag for lastbiler, som skal være med til at sænke trængsel og reducere miljøpåvirkningen. Tillægget på 50 procent for modulvogntog fjernes, og samtidigt reduceres prisen med 15 procent for lastbiler, der passerer broen mellem midnat og kl. 6.

 

To fragter som tre

Modulvogntogene, som kan være op til 25 meter lange og veje op til 60 ton, transporterer en markant større mængde gods end almindelige lastbiler. To modulvogntog kan typisk transportere det samme som tre almindelige lastbilvogntog, og det reducerer dermed miljøpåvirkningen og udnytter vejnettet bedre.

 

- Den type godstransport vinder i stigende grad frem i hele Europa. Det er vores ambition at satse på mere miljøvenlig trafik, og modulvogntogenes højere godsvolumen passer godt ind i den strategi, siger Fredrik Jenfjord, salg- og markedsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Billigere efter midnat

Fragtkunder kan derudover køre til reduceret pris om natten, når Øresundsbron sænker prisen for alle kategorier af lastbiler over 9 meter med 15 procent i tidsrummet kl. 24 til kl. 6 alle dage.

 

- Øresundsbron er åben døgnet rundt, men langt de fleste kører i dagtimerne, så der er ekstra god plads på broen om natten. Derfor gør vi det billigere for vores fragtkunder at køre, når der er mindst trafik på vejen, fortæller Fredrik Jenfjord.

Bedre fordeling af trafik

Der er ikke nogen kapacitetsproblemer på Øresundsbron, men der opleves stadigt stigende trængsel på det omkringliggende vejnet.

 

- En mere effektiv udnyttelse i form af modulvogntog, og en bedre fordeling af fragttrafikken ud på alle døgnets timer, vil på sigt være med til at reducere trængslen i regionen. Vi er løbende i dialog med vores fragtkunder om mulige forbedringer, og vi er glade for at kunne imødekomme dem på disse to punkter, tilføjer Fredrik Jenfjord.

Læst i alt:

39 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage