VejIconIcon

11. december 2018 - 02:20

Ny sværgodsrampe i Aarhus

Ny sværgodsrampe i Aarhus

Aarhus Havn. Foto: Jørgen Weber

Af Redaktionen

11. december 2018 - 02:20

Større kapacitet via ny rampe forbeholdt sværgods- og vindmølletransport.

 

I fremtiden får flere særtransporter med sværgods – herunder vindmølletransporter – mulighed for at finde vej til Aarhus havn. I løbet af 2019 bliver der bygget en ny sværgodsrampe fra Marselis Boulevard og på tværs af Strandvejen, så rampen munder ud i Østhavnsvej.

 

Siden gennemkørslen ved Mindet blev lukket, af hensyn til DOKK1 og Letbanen, har flere sværgodstransporter ikke kunnet køre til Aarhus havn, da passagen gennem viadukten for enden af Marselis Boulevard ikke har været stor nok. Den nye rampe imødekommer problemet, og samtidig bliver kapaciteten større end den tidligere var via Mindet.

 

Den nye sværgodsrampe er tænkt ind i et kommende projekt ”Marselistunnel”. Rampen bygges af Aarhus kommune, mens Aarhus Havn hjælper til med finansieringen.

Sværgodsrampen bliver ikke tilgængelig for anden trafik end den, rampen er beregnet til – nemlig sværgods- og vindmølletransport. Og transportørerne skal i forvejen melde deres ankomst for at få rampen åbnet.

Transportører, der skal benytte sværgodsrampen, skal på forhånd have deres transporter godkendt hos myndighederne, inden de får adgang til rampen.

Læst i alt:

75 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage