VejIconIcon

2. oktober 2018 - 02:40

39 kilometer ny motorvej

39 kilometer ny motorvej

Rigtig mange lokale var mødt op for at fejre, at det nordvestlige Jylland nu er koblet på motorvejsnettet.

Af Redaktionen

2. oktober 2018 - 02:40

Nordvestjylland koblet på Statens motorvejsnet.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (Liberal Alliance) klippede ved middagstid lørdag snoren til indvielsen af Holstebromotorvejen.

 

Holstebro Kommune og DGI Vestjylland arrangerede en stor folkefest med kultur, koncerter, underholdning og masser af motion, så festpladsen lidt uden for Holstebro var fyldt med glade vestjyder, som fejrede landsdelens nye del af Statens motorvejsnet.

Over 6.000 mennesker deltog i motionsarrangementer som gang, løb og cykling, og det skønnes, at over 10.000 mennesker i alt deltog i festlighederne.

15 minutter

Ole Birk Olesen:

- Det er skønt at se så mange glade og feststemte mennesker her på pladsen i dag. Der er stor grund til at ønske borgere og trafikanter i hele regionen et stort tillykke med den nye motorvej. Motorvejen vil binde Danmark bedre sammen og styrke erhvervslivet. Den nye vej giver også trafikanterne mulighed for at komme hurtigere frem. Ja, faktisk kommer trafikanterne, ifølge Vejdirektoratet, til at spare 15 minutter mellem Herning og Holstebro.

Om ny motorvej

Anlægsloven for Holstebromotorvejen blev vedtaget i december 2013. Vejen er 39 kilometer lang. Linjeføringen går fra Holstebro N (rute 11) til Sinding nordvest for Herning og videre frem til Snejbjerg, hvor motorvejen kobles sammen med den eksisterende motortrafikvej (rute 15) syd om Herning.

 

Første spadestik blev taget i marts 2015. I maj 2017 åbnede de første 10 kilometer – Messemotorvejen – vest om Herning. I november 2017 åbnede yderligere 14 kilometer mellem Sinding og Tvis. De sidste 15 kilometer af Holstebromotorvejen åbner for trafik dagen efter indvielsen, 30. september klokken 11.

Læst i alt:

38 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage