UddannelseIconIcon

25. september 2018 - 02:30

Kursus for trailer-reparatører

Kursus for trailer-reparatører
Kursus for trailer-reparatører
Kursus for trailer-reparatører

Af Redaktionen

25. september 2018 - 02:30

Besko Akademi i Kolding klar med tre måneder langt trailer-kursus.

Nu får landets tungvognsværksteder mulighed for at opgradere ikke uddannet personale med et nyt kursusforløb som trailer-reparatør.

Teori og praksis

Besko Akademi i Kolding arrangerer det tre måneder lange forløb, der er sammensat af teoretiske og praktiske fagtekniske moduler. Uddannelsen indeholder syv kursusdage med emner som trykluft, affjedringssystemer, elektronik, akseltryk og bremseteknik.

 

- I disse år forlader mange ældre mekanikere branchen for at gå på pension. Samtidig kniber det med de unges lyst til at uddanne sig som lastvognsmekanikere, så manglen på kvalificeret arbejdskraft på værkstederne kan mærkes – og det gælder ikke mindst trailerværkstederne, fortæller direktør Kim Jepsen, Besko.

Nedlagt uddannelse

Uddannelsen til trailermekaniker fra de tekniske skoler blev nedlagt for nogle år siden, og det har ikke gjort situationen bedre.

 

- Derfor har vi grebet bolden og starter nu kursusforløbet som trailer-reparatør. Vi vil gerne hjælpe vores kunder med et kursustilbud, som giver dem mulighed for at tiltrække flere medarbejdere og opgradere deres nuværende personale. Det er vigtigt for værkstederne, at de på fornuftig tid kan få uddannet en medarbejder med en grundlæggende viden, og det kan vi tilbyde. Vi kan ikke erstatte den oprindelige trailermekanikeruddannelse, men vi håber, at vores initiativ kan være med til at gøre noget ved den alvorlige situation, indtil der forhåbentlig kommer en trailermekanikeruddannelse igen, tilføjer Kim Jepsen.

 

Ny faglærer

Besko Akademi har ansat Michael Pape Andersen som leder af det nye kursus. Han har stor viden på området og kommer fra Syddansk Erhvervsskole.

De første to hold elever på det nye kursus begynder i november og kører parallelt de følgende tre måneder. Der er plads til 10 deltagere på hvert hold, og i takt med at kurserne fyldes op, oprettes der flere hold.

Læst i alt:

70 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage