UddannelseIconIcon

4. oktober 2019 - 02:20

Jobmesser skaber kontakt og jobs

Jobmesser skaber kontakt og jobs

Illustration: Dekra

Af Redaktionen

4. oktober 2019 - 02:20

Dekra ser tilbage på vellykkede jobmesser på baggrund af chaufførmangel.

Sidste uge arrangerede Dekra for 7. gang jobmesser i fem byer landet over. Dekra melder, at over 1.000 besøgende og knap 80 vognmænd og virksomheder deltog i messerne, hvor ledige og andre interesserede havde mulighed for at gribe nogle af de mange ledige chaufførjobs, der lige nu er blandt danske vognmænd.

 

Der er fortsat et stigende behov for nye chauffører i Danmark, hvor det forventes at komme til at mangle op mod 2.500 nye chauffører i 2019. Det viser en stor undersøgelse foretaget af Voxmeter på vegne af Dekra. Den store mangel skyldes en kombination af en høj gennemsnitsalder blandt de nuværende chauffører samt en markant vækst i transportsektoren.

Nemmere og hurtigere rekruttering

Ifølge Peter Laursen, koncerndirektør i Dekra Danmark, letter jobmessen rekrutteringsfasen for både vognmænd og ledige.

 

- Jobmessen har vist sig at lette rekrutteringen for virksomhederne og jobsøgningen for de ledige, både de erfarne og de helt nye chauffører. Vognmændene kan på få timer møde rigtig mange spændende kandidater, hvor en stor del er klar til at gå direkte i job. De ledige har mulighed for at komme og møde vognmændene og præsentere sig personligt for dem. Det giver ofte langt mere end at sende en traditionel ansøgning, siger Peter Laursen.

Tættere på drømmejob

Tilbagemeldinger fra messens deltagende vognmænd tyder på, at der skal drikkes rigtig meget kaffe de kommende uger. På de første fire jobmesser blev der i alt lavet aftaler om 49 jobsamtaler. Samtidig førte jobmesserne også til et par konkrete ansættelser på selve dagen. Endnu mangler der tilbagemeldinger fra årets største jobmesse i Brøndby, som havde over 300 tilmeldte.

 

De gode resultater glæder koncerndirektør Peter Laursen.

- Hvis vi vil chaufførmanglen til livs, må vi gøre rekrutteringen nemmere. Det gør vi med vores jobmesser. Når jeg ser, hvor mange mennesker vi hjælper videre på vores jobmesser, bliver jeg bekræftet i, at jobmesserne er en god ide, udtaler han.

Om DEKRA

Grundlagt i 1925 i Berlin, oprindelig en forkortelse for Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein (Brancheorganisation for tyske bilproducenter). Dekra begyndte således som en uafhængig organisation med det formål at højne sikkerheden i køretøjer og dermed på vejene.

 

Har udviklet sig til at være en af verdens førende virksomheder inden for sikkerhed – ikke alene på vejene, men også på arbejdspladser og i hjemmet. I dag omfatter ydelserne bl.a. køretøjsinspektion, ekspertvurderinger ifm. forsikringsskader, rådgivning, industri- og bygningsinspektion, sikkerhedskontrol, test og certificering af produkter og systemer, vikarservices og uddannelse.

 

Dekra har kontorer i mere end 50 lande og beskæftiger over 39.000 medarbejdere. Når Dekra fylder 100 år i 2025 er det visionen af være Global Partner for en Sikker Verden.

Læst i alt:

87 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage