UddannelseIconIcon

12. juni 2018 - 02:02

Frygter nyt gråt marked for ’pizzabiler’

Frygter nyt gråt marked for ’pizzabiler’

Af Claus Warncke

-

claus@dtmedier.dk

12. juni 2018 - 02:02

Varebilvognmand Thomas Jensen: Skidt at ny varebillov kun gælder fra biler på 2000 kg. totalvægt.

Den nye lov om godskørsel for fremmed regning i varebiler bliver generelt modtaget positivt hos Thomas Jensen, indehaver af det 50 biler store firma Rødekro Kurer og formand for Specialforeningen for Kurér og Varebilstransportører under DTL – Danske Vognmænd.

 

Tilladelse og uddannelse

- Vi har selv været med til at putte alle elementer ind i den nye lov, og det jeg er mest glad for er kravet om tilladelse og kravet om uddannelse af nye varebilvognmænd. Der er mange, der starter op som varebilvognmænd, men der er masser af konkurser i branchen. Den nye lov betyder, at man er nødt til at regne på det, tænke over om det er det rigtige at gøre, når man overvejer at blive vognmand, udtaler Thomas Jensen til Vognmandens Fagblad.

Gråt marked?

Ét kritikpunkt har formanden for DTL’s varebilnetværk dog til den nye lov.

 

- Jeg havde gerne set, at den nye lov gælder for biler med en egenvægt fra nul kg. og opefter. Og ikke som nu fra 2000 kg. egenvægt. Det betyder, at der måske kommer et nyt gråt marked for kurerkørsel med det, vi kalder ’pizzabiler’. Det meste af det, vi kører med, kan jo godt ligge i en Citroen Berlingo, tilføjer Thomas Jensen til Vognmandens Fagblad.  

Læst i alt:

111 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage