UddannelseIconIcon

26. februar 2019 - 02:40

ATL: Flere unge ind i lastbilerne

ATL: Flere unge ind i lastbilerne

Lars William Wesch, direktør hos ATL.

Af Redaktionen

26. februar 2019 - 02:40

Det går fortsat fremad med at få de unge til at uddanne sig til lastbilchauffører.

Ved udgangen af 2018 var 533 unge i gang med at tage en erhvervsuddannelse som lastbilchauffør. Det er 16 flere end ved udgangen af 2017. Det viser, at den meget store indsats, som branchen gør for at tiltrække de unge, er begyndt at virke, melder ATL.

 

Det er andet år i træk, at antallet af uddannelsesaftaler under EUD stiger. I 2017 blev der indgået 21 flere aftaler end i 2016, og sidste år steg antallet med yderligere 16 aftaler, viser en opgørelse fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

Udviklingen vendt

- Det har taget tid at få vendt udviklingen, men nu går det den rigtige vej, og det er en rigtig god nyhed for vores branche. Mange ældre chauffører vil gå på pension i de kommende år, og der er udsigt til en alvorlig mangel på medarbejdere, hvis ikke vi får de unge ind i branchen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil. Job i transport kampagnen besøger skoler over hele landet, ATL har oprettet en lærerpladsgaranti, og mange virksomheder gør en ekstra indsats for at tiltrække lærlinge. Senest har ATL indstiftet Transportens Lærlingepris for at hylde de dygtige unge chauffører, mekanikere eller terminalmedarbejdere.

Nødvendig og hård kamp

- Der er ingen anden branche, som gør så stort et arbejde for at tiltrække de unge, som vi gør i transportbranchen. Men det er også nødvendigt. Der er en hård kamp om de unges opmærksomhed, og de har mange valgmuligheder, siger Lars William Wesch.

Læst i alt:

410 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage