TrailereIconIcon

18. januar 2019 - 02:55

Mobil gulvfabrik tager form i Farre

Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre
Mobil gulvfabrik tager form i Farre

Af Claus Warncke

-

claus@dtmedier.dk

18. januar 2019 - 02:55

Farre Karosserifabrik indpakker helt speciel fireakslet gulvfabrik.

Det seneste års tid har en helt speciel fireakslet opbygning taget form i Øst- og Kronjylland, bestilt af entreprenør- og vognmandsfirmaet JEJ Pumpebiler ApS ved Hørning, få kilometer syd for Aarhus.

 

Vognmandens Fagblad besøgte derfor forleden Farre Karosserifabrik ApS, få kilometer fra Hammel. Her har fabrikken i nogle måneder arbejdet med at indpakke JEJ Pumpebilers hidtil største mobile gulvfabrik – et fireakslet blandingsanlæg opbygget på et kraftigt chassis fra Randers-virksomheden MTDK.

 

Vægt 25-30 tons

- Vores nye produktionsapparat på hjul er 13,6 meter langt og 4 meter højt – og den køreklare vægt vel mellem 25 og 30 tons. Det er vores hidtil største og mest avancerede specialtrailer, og den fjerde som vi bygger selv, forklarer Jens Erik Jensen, JEJ Pumpebiler, til Vognmandens Fagblad.

JEJ Pumpebilers kunder producerer det pulver, som Hørning-virksomheden - via sine mobile gulvfabrikker (blandingsanlæg) – leverer som flydende gulvmørtel og dermed nye gulve på offentlige og private institutions-, erhvervs- og privatbyggerier landet over.

 

- Vi har været i gang siden 1990, og har i dag fire af disse mobile anlæg. 1. januar sidste år har min søn overtaget virksomheden, fortsætter Jens Erik Jensen.

 

Plc-styring

Under snakken viser han nogle af detaljerne på den nye opbygning.

 

- Som noget nyt har vi plc-styring (programmerbar logisk kontrolenhed, plc, en lille styrende computer) af anlægget via en computer. Det giver større driftssikkerhed og overblik. Traileren er blandt andet opbygget med to tanke med pulver, en lyddæmpet generator der laver strøm og en vandtank. Dermed har vi vores egen strøm med på byggepladserne, pladser der ofte ikke har så meget strøm, som vi har brug for. Når vi så blander vandet med pulveret, bliver det til gulvmørtel, som vi pumper ud via de slanger, vi også har med på traileren.  

Fire trækkere

Via egne vognmandstilladelser, fire trækkere og to faste chauffører bliver JEJ Pumpebilers fire mobile blandingsanlæg kørt rundt. Selv om Danmark, som nævnt, er hovedscenen, har opgaverne også ført specialtrailerne til både Tyskland, Luxembourg, Frankrig, Sverige og Norge.

 

Farre Karosserifabrik lavede dele til kunden i 1999, og også MTDK har tidligere handlet med JEJ Pumpebiler.

- Vi har ikke spurgt om prisen på traileren, der nok ender på cirka 3 mio. kr. Der er tillid over hele linjen, tilføjer Jens Erik Jensen til Vognmandens Fagblad.

Om Farre Karosserifabrik

Har siden 1966 leveret lukkede kasser/opbygninger til transportbranchen. Den spæde start fandt dog allerede sted i 1908, hvor Frantz Lund Jensen købte et lille værksted i Farre og begyndte at save træ op til egnens landmænd. Siden fulgte reparation og produktion landbrugsvogne, kareter og andre hestetrukne køretøjer – og lavet enkelte førerhuse og hele karosserier til Ford T.  

 

I 1980 begyndte den nuværende produktion af glasfiber­kasser, og siden er virksomheden udvidet flere gange. 3. generation, Freddy Lund Jensen, overtog virksomheden i 1985, og siden 2009 har Henning Christiansen ejet fabrikken.

Læst i alt:

141 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage