Tekniske nyheder IconIcon

21. juni 2019 - 02:45

Større byer: Ingen adgang for ældre 'rygere'

Større byer: Ingen adgang for ældre 'rygere'

Arkivfoto.

Af Redaktionen

21. juni 2019 - 02:45

Fra sommeren 2020 er det slut med ældrekørsel i større byer.

Nye skærpede miljøkrav, vedtaget af Folketinget, betyder, at det fra 1. juli 2020 er forbudt at køre med ældre dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler i en række større byer. Hvis altså disse biler ikke er udstyrede med et eftermonteret partikelfilter, oplyser DTL – Danske Vognmænd.

 

Der er usikkerhed om, hvilke krav der vil blive stillet til filtrene, og yderligere skærpelser kan være i vente.

Folketinget vedtog de nye skærpede miljøzonekrav, lige inden folketingsvalget blev udskrevet.

Dispensation

DTL mener, at unikke specialkøretøjer, eksempelvis kranbiler, bør kunne få dispensation fra de skrappere miljøzoneregler. Den afgåede VLAK-regerings sidste handling var således en skærpelse af byernes miljøzoner. Minutter før udskrivelsen af folketingsvalget 7. maj blev regeringens lovforslag om skærpelse af kravene til at færdes i miljøzonerne vedtaget af Folketinget.

 

Skærpelserne har som nævnt effekt fra 1. juli 2020 og omfatter dieseldrevne lastbiler og busser. Der indføres samtidig miljøzonekrav til dieseldrevne varebiler i de byer, som i dag har miljøzoner, altså i København, Frederiksberg, Aarhus, Aalborg og Odense.

 

De skærpede miljøzonekrav foreslås indført trinvist:

Lastbiler og busser indregistreret før 1. oktober 2009 skal have monteret et partikelfilter for at måtte køre ind i miljøzonerne efter 1. juli 2020. Er bilerne indregistreret før 1. januar 2014, gælder kravet om partikelfilter efter 1. juli 2022.

Læst i alt:

501 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage