Tekniske nyheder IconIcon

15. juni 2018 - 02:25

Fremtidens van gæster Folkemødet

Fremtidens van gæster Folkemødet
Fremtidens van gæster Folkemødet

Af Redaktionen

15. juni 2018 - 02:25

VisionVan er måske fremtidens intelligente varedistribution i byerne.

På Folkemødet – den politiske festival der kører frem til og med den kommende søndag i Allinge på Bornholm – viser Mercedes-Benz konceptvarebilen VisionVan, et bud på fremtidens intelligente varedistribution, ikke mindst i byerne.

 

Del af Fremtidspladsen

VisionVan er en fuldt elektrisk varebil med et automatiseret varerum, der organiserer lasten, så pakken ligger klar, når kundens adresse nås. Leveringen effektiviseres yderligere ved hjælp af to droner på taget, der muliggør pakkelevering, selv når bilen kører.

 

Mercedes-Benz’ VisionVan indgår som en integreret del af Fremtidspladsen på Folkemødet, hvor der debatteres om bl.a. selvkørende biler, mobilitet, talende robotter og el-drift til tung transport. I den forbindelse viser Mercedes-Benz også verdens første serieproducerede el-lastbil, Fuso eCanter.

Varebiler til eleverne

Varebiler spiller en større og større rolle, blandt andet som følge af den stigende nethandel. Hos fragtselskabet Bach & Pedersen Fragt, Sdr. Borup ved Randers, udgør varebilerne også en væsentlig del af vognparken, der indfører nye chaufførelever - der endnu ikke har taget det store kørekort – i virksomhedens daglige drift.

 

Varebilerne er også en mulighed for, at medarbejdere, der har mistet det store kørekort på grund af et udfordret helbred, kan fortsætte ansættelsen hos virksomheden.  

Læst i alt:

107 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage