SikkerhedIconIcon

13. september 2019 - 02:43

Stor opbakning til klip for håndholdt mobil

Stor opbakning til klip for håndholdt mobil

Af Redaktionen

13. september 2019 - 02:43

Rådet for Sikker Trafik: Nye tal viser stor støtte til klip for håndholdt mobil.

Knap otte ud af ti danskere mener, at det er godt, at det fremover også koster et klip i kørekortet, hvis man bruger håndholdt mobil bag rattet.

Især de ældre bakker op, mens det er lidt færre blandt de unge, viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik (regionale tal).

 

Hver tredje ulykke

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken. For at få flere til at droppe den håndholdte mobil bag rattet, har et politisk flertal skærpet sanktionen for at bruge håndholdt mobil mv. under kørslen.

 

Fra tirsdag 10. september koster det - udover en bøde på 1500 kr. og 500 kr. til Offerfonden - også et klip i kørekortet at benytte håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.

I befolkningen er der bred opbakning til skærpelsen. I en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik blandt 1.120 personer, svarer næsten otte ud af ti (79 procent), at det er meget godt eller godt, at det fremover også kommer til at koste et klip i kørekortet. Kun otte procent synes, at det er meget dårligt eller dårligt.

Stort problem

- Uopmærksomhed er et stort problem for sikkerheden på vejene. Sammen med kampagner og kontrol er et klip i kørekortet noget af det, der virkelig kan ændre folks farlige adfærd. Det er godt for trafiksikkerheden, at man nu sætter ekstra ind overfor uopmærksom kørsel, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Der er lidt forskel på, hvor begejstrede de enkelte aldersgrupper er for, at det nu koster et klip i kørekortet. Blandt personer over 60 år mener 83 procent, at det er meget godt eller godt. Blandt de 18-35-årige er det 71 procent, der deler den holdning.

Mange erkender

Meget tyder på, at der er noget at komme efter. I undersøgelsen, som Kantar Gallup har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i august, svarer 34 procent, at de nogle gange kommer til at bruge deres mobiltelefon eller GPS håndholdt. Problemet er størst hos de yngste bilister (18-35 år), hvor hele 57 procent siger, at de nogle gange kommer til at bruge mobilen etc. håndholdt.

 

- Det er alt for mange, som i dag bruger mobilen håndholdt bag rattet. Det er vores vurdering, at antallet vil falde fremover, når det nu kommer til at koste et klip, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Læst i alt:

171 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage