ScaniaIconIcon

2. april 2019 - 02:35

Scania roder og undskylder

Scania roder og undskylder

Scanias afdeling i Herning er på vej til en ny æra.

Af Redaktionen

2. april 2019 - 02:35

Herning: Scania moderniserer og miljøsikrer.

Kunder og medarbejdere har i flere måneder måtte døje med byggerod på grund af modernisering og miljøsikring af Scania-anlægget på Mads Eg Damgaardsvej i Herning.

Nu er der dog efterhånden lys for enden af værkstedsgraven, og når millioninvesteringen i renoveringen er gennemført, kommer der også meget mere lys på værkstedet, i kundeområderne og administrationen.

 

Scania Danmarks lastbilanlæg i Herning har i mere end 45 år været et populært og velbesøgt knudepunkt for Scania-aktiviteterne i Midtjylland. Det blev opført af den daværende Scania-forhandler Dieselhuset i 1972 - og senere udvidet i to omgange i slutningen af 70’erne og igen midt i 80’erne.

 

Efter overtagelsen af Dieselhuset i 2010 har Scania Danmark lejet anlægget af de tidligere ejere men overtog anlægget for et par år siden. Siden har der været arbejdet med planer om at fremtidssikre anlægget, så det også fremover fremstår som et effektivt og miljørigtigt lastbilanlæg.

 

- Vi startede med renovering af værkstedet, og vi er snart i mål. Det har givet visse udfordringer at holde gang i værkstedet og renovere samtidig, men kunderne har taget det pænt, fortæller afdelingschef Flemming Frost.

Oliefyret skrottes

Et af formålene med renoveringen er at effektivisere og miljøsikre driften og samtidig gøre det mere lyst og imødekommende. Derfor er der bl.a. udskiftet vinduer, installeret LED-belysning og malet i lyse farver. Netop nu er teknikere i gang med at installere et nyt, avanceret varme- og ventilationsanlæg.

 

- Scania Danmark har i flere år haft en strategi om at frigøre sig fra fossile brændselskilder til opvarmning. Med skrotning af oliefyret og installering af miljøvenlig fjernvarme på Herning-anlægget er denne strategi fuldført på samtlige af Scania Danmark 16 lastbil- og busanlæg, så alle nu opvarmes med fjernvarme og naturgas, siger regionschef Brian Pedersen.

 

- I hele Scania-koncernen tager vi den grønne omstilling alvorligt. Derfor satser vi ikke kun på at levere markedets mest brændstofbesparende og miljøvenlige lastbiler og busser men fejer også for egne døre og porte ved at reducere miljøpåvirkningen fra driften af alle vores anlæg, understreger han.

Kunderne i højsædet

Da det har været et mål at genere værkstedsdriften så lidt som muligt under renoveringen, udføres arbejdet i flere tempi. Efter værkstedet kommer turen i de kommende måneder til reservedelslager, kundeområder, administration og kantine. Det meste af administrationsområdet rives helt ned indvendigt og genopføres med moderniserede kundeområder samt flere kontorer og bedre kantineforhold for medarbejderne.

 

- Med renoveringen sætter vi igen kunderne i højsædet, men det er også vigtigt, at medarbejderne får optimale forhold at arbejde under. Det giver større arbejdsglæde og højere effektivitet, så det kan kun gå for langsomt, fastslår Brian Pedersen.

Åbent hus i sensommeren

Også afdelingschef Flemming Frost ser frem til, at renoveringsprojektet snart afsluttes.

 

- Vi har hidtil overholdt både tidsplan og budget. Målet er at være helt færdige i starten af juli, så der er lys for enden af tunnellen. De sidste ting bliver nye porte og nyt inventar, men så er vi også klar til at invitere til Åbent Hus og præsentere Hernings mest moderne, effektive og kundevenlige lastbilanlæg efter sommerferien, slutter Flemming Frost.

Læst i alt:

407 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage