ScaniaIconIcon

12. februar 2019 - 02:20

Færre cylindre, mere moment

Færre cylindre, mere moment
Færre cylindre, mere moment
Færre cylindre, mere moment
Færre cylindre, mere moment
Færre cylindre, mere moment

Af Redaktionen

12. februar 2019 - 02:20

Sterup-vognmand kører ny Scania.

Vognmand Ole L. Jensen, Sterup ved Brønderslev, har udskiftet sin hidtidige Scania R 500 med en ny R 500. Den hidtidige Euro 4 model var en V8 med 16,4 liter slagvolumen, 500 hestekræfter, et maksimalt moment på 2400 Nm og 1,3 mio. km på klokken.

 

Den nye bil har ’blot’ seks cylindre og et slagvolumen på 12,7 liter. Alligevel yder den også maksimalt 500 hestekræfter og et endnu højere moment på 2.550 Nm i Euro 6-version.

 

I forhold til forgængeren leverer den nye Scania-model altså lavere egenvægt, samme antal hestekræfter, højere drejningsmoment, markant bedre miljøegenskaber og ikke mindst bedre brændstoføkonomi via den mindre motor.

Opbygning

Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm leverer den nye Scania og tager den brugte i bytte. Stiholt i Sæby har opbygget den nye bil med 2-strengs hydraulikanlæg, komplet alu-dørk og -galge, Stiholts særlige beskyttelsesplade til chassiset (bag skamlen), G-strenge, diverse blitz- og arbejdslys.

 

Opbygningen inkluderer også fuld luftaffjedring, dobbelt chassisramme, GRS905R-gearkasse med to krybegear og integreret Retarder, forstærket R885-bagtøj og ADR-godkendelse klasse EX/III mm.

 

Komfort

I førerhuset glæder chaufføren Jens Jørgen Jennet Mogensen sig også over en stor læder- og lyspakke (med LED-for- og baglygter), stort musik- og navigationsanlæg og ekstra opbevaringsrum.

 

Den nye bil indgår i en flåde på en håndfuld lastbiler, der blandt andet kører gylle, olie og benzin og andre produkter for lokale landmænd og virksomheder.

Trækker følges af en 7-årig reparations- og vedligeholdelsesaftale hos Stiholt.

Læst i alt:

95 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage