IconIcon

9. november 2018 - 02:53

’Præmieret’ med bøde på 324.000 kr.

’Præmieret’ med bøde på 324.000 kr.

Af Redaktionen

9. november 2018 - 02:53

Svensk vognmand og polsk chauffør straffes for 'yderst avanceret' fusk.

Den 10. oktober kontrollerede politiet ved Tungvogncenter Øst en svensk lastbil med en polsk chauffør ved Karlslunde.

Og nu har den svenske vognmand og hans polske chauffør modtaget resultatet – en ’præmie’ i form af en samlet bøde på 324.000 kr.

 

Bøden gives for det, som politiet kalder ”en yderst avanceret manipulation af tachografen, som var konstrueret ud fra, at den ikke skulle efterlade nogle af de tegn, der normalt bliver undersøgt, når der undersøges for manipulation.”

Tilsyneladende ok

Ved den indledende gennemgang af dokumenter og papirer ved kontrollen i Karlslunde så alt ud til at være i skønneste orden. Køre- og hviletiden var tilsyneladende også overholdt til punkt og prikke.

 

Politiet fattede dog alligevel mistanke om, at der var noget galt, hvorfor lastbilen blev grundig gennemgået, og det skulle hurtigt vise sig, at mistanken var begrundet. Der var nemlig installeret systemer, som kunne snyde lastbilens tachograf (der registrerer køre- hviletid) så lastbilen kunne køre, imens tachografen registrerede pause/hvil.

Vist kendskab

Den eller de personer der har konstrueret denne manipulation, har derfor et vist kendskab til politiets metoder til afsløring af denne slags snyd, og de har gjort sig store anstrengelser for at skjule deres arbejde, melder politiet.

 

Den svenske vognmand overvejer nu, om vedkommende accepterer bøden, eller sagen skal i tur i retten.

Læst i alt:

72 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage