PolitiIconIcon

3. maj 2019 - 02:50

Vognmand idømt bøde på 511.000 kr.

Vognmand idømt bøde på 511.000 kr.

Arkivfoto.

Af Redaktionen

3. maj 2019 - 02:50

Ung polsk vognmand dømt for groft brud på køre- og hviletidsregler.

En chaufførs grove overtrædelser af køre-og hviletidsreglerne, og kørsel på en anden chaufførs førerkort, koster nu en 24-årig polsk vognmand en bøde på 511.000 kr.

Under en målrettet kontrol ved Rasteplads Oksekær ved Padborg, 19. september 2018, undersøgte Tungvognscenter Syd en polsk lastbil.

 

Tre førerkort

Anklager Lone Petri, Sydøstjyllands Politi:

- Ved kontrollen kunne politiet se, at førerens førerkort kun havde siddet i tachografen i ganske få minutter uden, at lastbilen havde kørt. Det passede ikke med, at han lige var kørt ind på kontrolpladsen. Umiddelbart før var det en anden persons førerkort, der havde siddet i tachografen, men der var ikke andre chauffører ved lastbilen.

 

Ved gennemgang af lastbilen fandt politiassistenterne to førerkort ud over førerens eget. På den baggrund blev chaufføren 20. september 2018 dømt for 22 tilfælde af kørsel på en andens førerkort og for en række overtrædelser af køre – og hviletiderne.

Chaufføren blev idømt 60 dages betinget fængsel, en bøde på 144.000 kr., ubetinget frakendelse af førerretten til tunge køretøjer og blev udvist af Danmark.

Vognmand ”snydt”

Onsdag 1. maj 2019 blev sagen mod den 24-årige vognmand afgjort ved Retten i Kolding. Vognmanden nægtede sig skyldig, fordi chaufføren ”havde snydt hende.” Hun vidste angiveligt ikke, at han havde brugt en andens førerkort.

 

Imidlertid gælder der et objektivt arbejdsgiveransvar, og retten fandt derfor vognmanden skyldig i samme omfang som chaufføren. Derfor er hun idømt den store bøde på 511.000 kr., idet der var tale om særligt skærpende omstændigheder.

Vognmanden overvejer, om hun anker dommen.

Læst i alt:

394 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage