PolitiIconIcon

25. september 2018 - 02:45

Udvist efter kort- og kørerfusk

Udvist efter kort- og kørerfusk

Af Redaktionen

25. september 2018 - 02:45

Østeuropæisk chauffør idømt bøde på 144.000 kr.

60 dages betinget fængsel, en bøde på 144.000 kr., ubetinget frakendelse af førerretten til at føre tunge køretøjer i Danmark i ét år og udvisning med indrejseforbud i seks år.

Det er dommen til en polsk chauffør, efter at betjente fra Tungvognscenter Syd undersøgte en polsk lastbil ved rastepladsen Oksekær ved Padborg for få uger siden.

 

To ekstra førerkort

- Ved kontrollen kunne politiet se, at førerens førerkort kun havde siddet i tachografen i ganske få minutter, uden at lastbilen have kørt. Det passede ikke med, at han lige var kørt ind på kontrolpladsen. Umiddelbart før var det en anden persons førerkort, der havde siddet i tachografen, men der var ikke andre chauffører ved lastbilen, fortæller specielanklager Pernille Moesborg, Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Ved gennemgang af lastbilen fandt betjentene to førerkort ud over chaufførens eget. Den polske chauffør blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding, sigtet for 22 tilfælde af kørsels på en anden chaufførs førerkort, hvor sagen blev afgjort med det samme.

Straksdom

- I grundlovsforhøret erkendte chaufføren at have anvendt de to andre personers førerkort i alle 22 tilfælde. Han erkendte også, at han havde gjort det for at forsøge at skjule de overtrædelser, han derved lavede af køre- og hviletidsreglerne. Sagen kunne derfor afgøres med det samme, som en såkaldt straksdom, hvor han også blev dømt for flere overtrædelser af køre- og hviletiderne, tilføjer specialanklager Pernille Moesborg.

 

Tillægsbøde

På grund af de ”særligt skærpende omstændigheder” er det nyligt indførte bødeloft ikke anvendt ved dommen. Af bøden udgør de 20.000 kr. en tillægsbøde, fordi chaufføren bor i udlandet og derfor ikke kan dømmes til samfundstjeneste.

Chaufføren modtog dommen og blev varetægtsfængslet efter rettens afgørelse, inden han er udvist af landet.

Læst i alt:

86 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage