PolitiIconIcon

7. august 2018 - 02:45

Politi stopper beskidt kørsel

Politi stopper beskidt kørsel

AdBlue-kontrol på Ejer Bavnehøj ved Skanderborg. Arkivfoto: Claus Warncke

Politi stopper beskidt kørsel

AdBlue-kontrol på Ejer Bavnehøj ved Skanderborg. Arkivfoto: Claus Warncke

Af Redaktionen

7. august 2018 - 02:45

Vognmand og chauffører i polsk, hollandsk og bulgarsk lastbil ’præmieret’ for Ad-Blue-fusk.

 

I løbet af sommeren har politibetjente og teknikere fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, afsløret nye eksempler på stærkt forurenende fusk med lastbilers katalysatorsystemer. Test på Teknologisk Institut viser, at en SCR-manipuleret lastbil forurener lige så meget som 60 lastbiler med velfungerende SCR-systemer.

 

Aabenraa

Først blev en polsk lastbil kontrolleret på en rasteplads i Aabenraa. Det viste sig, at der var manipuleret med køretøjets SCR-system, der bruger AdBlue væske til at minimere udslippet af farlige NOX-partikler. Køretøjet blev efter den indledende politikontrol fulgt til et autoriseret værksted for reparation.

Chaufføren har en bøde på 7.500 kr. for forholdet – og yderligere 1.000 kr. i bøde, idet udsigten gennem forruden var delvist begrænset af et bord og gardin. Vognmandsvirksomheden fik tilsvarende en bøde på 15.000 kr. som ansvarlig for fusk med SCR-systemet.

Kolding

Få dage efter blev et hollandsk vogntog kontrolleret i Kolding. Her var der ligeledes manipuleret med lastbilens SCR-system, hvorfor vogntoget blev fulgt til et autoriseret værksted og repareret. Bøden for forholdet er 7.500 kr. til chaufføren og 15.000 kr. til virksomheden. Desuden blev der afregnet for to overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

 

Fredericia

Endelig har en bulgarsk vognmand betalt en bøde på 15.000 kr. for AdBlue-fusk, efter at hans lastbil blev stoppet i Fredericia. Politiet betegner måden, som bilen var manipuleret på, som ”særdeles teknisk og snedigt udført.”

Bilen blev efterfølgende tilbageholdt af politiet med krav om reparation, inden den blev frigivet.

Læst i alt:

626 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage