PolitiIconIcon

11. september 2018 - 02:25

Køretur med ’egenbetaling’ på 150.000 kr.

Køretur med ’egenbetaling’ på 150.000 kr.

Arkivfoto.

Af Redaktionen

11. september 2018 - 02:25

Tyrkisk vognmand idømt bøde for kørsel uden tilladelse.

En tyrkisk transportvirksomhed er ved Retten i Kolding idømt en bøde på 150.000 kr. for kørsel uden tilladelse.

 

- Baggrunden for sagen er, at Tungvognscenter Syd to gange har standset lastbiler fra dette firma, henholdsvis 6. december 2017 og 14. maj 2018. De to chauffører, der kørte lastbilerne, er tidligere på året blevet dømt for at have udfyldt såkaldte turtilladelser med urigtige oplysninger. Begge chauffører fik frihedsstraf og blev efter afsoning udvist af Danmark, fortæller specialanklager Pernille Moesborg, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Skærpet

- Bøden til transportvirksomheden er skærpet, da virksomheden har forsøgt at skjule, at de ikke kørte på de rigtige tilladelser, ved at få chaufførerne til at udfylde dem med urigtige oplysninger, forklarer Pernille Moesborg videre.

Transportvirksomheden var ikke til stede ved retsmødet, og det vides derfor endnu ikke, hvordan virksomheden stiller sig til afgørelsen.

 

Om turtilladelse

I forhold til denne sag: En tilladelse udstedt af de danske myndigheder til Tyrkiet. Tilladelsen udleveres af de tyrkiske myndigheder til en tyrkisk transportvirksomhed efter ansøgning. Tilladelsen giver lov til at køre én tur fra Tyrkiet til Danmark med gods, og retur fra Danmark til Tyrkiet med gods. Tilladelsen giver ikke lov til, at godset kan hentes eller afleveres i andre lande. / cw

Læst i alt:

113 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage