PolitiIconIcon

16. august 2019 - 02:30

Fusk med fartbegrænser og tachograf

Fusk med fartbegrænser og tachograf

Arkivfoto: Rigspolitiet

Af Redaktionen

16. august 2019 - 02:30

Estisk chauffør og selskab dømt.

Retten i Kolding afsagde tirsdag dom over en 62-årig estisk chauffør og et estisk selskab, der inkluderer bøder og konfiskation af en manipuleret tachograf.

Sagen begyndte 14. marts i år, hvor Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, standsede en lastbil ved Kolding. Kontrollen blev foretaget i samarbejde med Færdselsstyrelsen, der fandt fejl på lastbilens bremsesystem. Tungvognscenter Syd foretog også en nærmere undersøgelse af bilen, der afslørede, at der var manipuleret med både fartbegrænser og tachografen.

 

Specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjyllands Politi:

”Manipulationen kunne aktiveres med en kontakt. Ved politiets undersøgelse af føreren, fandt de kontakten i hans bukselomme”.

Dommen dækker over en bøde på 12.500 kr. til chaufføren og en frakendelse af retten til at køre i Danmark i seks måneder, mens selskabet er idømt en bøde på 23.000 kr.

Pernille Moesborg:

”Ud over bøderne og frakendelsen blev de ulovlige installationer og tachografen konfiskeret. De dele der er brugt til manipulationen, er selvfølgelig ulovlige, og med denne type manipulation vil tachografens oplysninger være forfalskede. Derfor blev selve tachografen også konfiskeret.”

 

Hverken føreren eller en repræsentant for selskabet mødte op til retsmødet i Kolding, og det er derfor uvist, hvordan de stiller sig til dommen.

Læst i alt:

287 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage