PolitiIconIcon

16. juni 2017 - 02:55

Fængsel og bøder på 32.000 kr.

Fængsel og bøder på 32.000 kr.

Af Claus Warncke

-

claus@dtmedier.dk

16. juni 2017 - 02:55

Tysker straffet for kørsel på fremmed førerkort.

En 53-årig tysk chauffør er idømt fængselsstraf og to bøder på i alt 32.000 kr. efter lastbilkørsel via en anden mands førerkort.

Retten i Kolding idømte 13. juni chaufføren 30 dages fængsel og en tillægsbøde på 10.000 kr. Tillægsbøden fik manden, da han som udlænding ikke bliver idømt samfundstjeneste, ligesom en dansk chauffør ville blive det. Desuden fik han en bøde på 22.000 kr. samt ubetinget frakendelse af førerretten i seks måneder.

 

Sydøstjyllands Politi standsede chaufføren ved Skærup Rasteplads tilbage i februar i år. Flere oplysninger stemte ikke sammen, hvorefter Tungvognscenter Syd foretog en grundigere kontrol af chauffør og lastbil.

 

- Der opstod ret hurtigt en mistanke om misbrug af en anden persons førerkort, fortæller specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjyllands Politi.

I retten nægtede chaufføren sig skyldig, men den enige domsmandsret mente dog, at oplysningerne i sagen talte et tydeligt sprog og fandt chaufføren skyldig.

 

Det tyske vognmandsselskab skulle også for retten, men ingen repræsentanter fra selskabet mødte op i retten. Selskabet blev derfor idømt en såkaldt udeblivelsesdom og straffes med en bøde på 91.500 kr.

Chaufføren udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Læst i alt:

2342 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage