OrganisationerIconIcon

3. april 2018 - 02:45

Vognmænd søger hjælp mod trussel

Vognmænd søger hjælp mod trussel

Frede Matzen, formand for Ribe Amts Vognmandsforening.

Af Redaktionen

3. april 2018 - 02:45

Udsigt til friere rammer for kombi-transport bekymrer.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har - efter pres fra EU – lavet et udkast til en revideret udgave af ’Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport’.

Det betyder, at udenlandske biler - indenfor en radius af 150 kilometer - må udføre transporter til og fra danske havne og godsterminaler, uanset varernes oprindelse eller endelige destination, melder Ribe Amts Vognmandsforening.

 

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) støttede sidste sommer, på de europæiske transportministres rådsmøde i Bruxelles, at kombidirektivet afskaffes.

Ribe Amts Vognmandsforening vurderer, at Danmark åbenbart ikke tør vente på, at vejpakken forventeligt indfører regler om udstationering og danske lønninger.

 

Dermed åbnes en ladeport for, at udenlandske biler kan transportere alle søcontainere nationalt. Derudover har de mulighed for at påtage sig tømning af skibe med bulklast, bestående af eksempelvis foderstoffer, skærver og lignende fra 3. lande, lyder det videre fra Ribe Amts Vognmandsforening.

Scenariet ser foreningen som en ny trussel mod medlemmernes beskæftigelse, og foreningen søger derfor hjælp hos ITD's erhvervspolitiske afdeling i forbindelse med høringsprocessen omkring bekendtgørelsen.

Læst i alt:

295 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage