OrganisationerIconIcon

23. oktober 2018 - 02:50

Minister:  Fortsat kamp mod social dumping

Minister:  Fortsat kamp mod social dumping

Af Redaktionen

23. oktober 2018 - 02:50

Fransk transportminister ser positive tegn i EU-forhandlinger om mobilitetspakke.

Bekæmpelsen af ​​social dumping fortsætter. Det oplyser den franske transportminister Elisabeth Borne til de franske vejtransportoperatører, og samtidigt melder den franske minister, at hun ser positive tegn i de igangværende EU-forhandlinger om mobilitetspakken - men hun er fortsat usikker på, om der kan opnås enighed blandt EU-landene i år, melder DTL – Danske Vognmænds pressechef Morten Lindbo.

 

På årsmødet hos de franske vognmænds sammenslutning for vejtransport, FNTR, bekræftede den franske transportminister endnu engang den franske regerings tilsagn om at bekæmpe social dumping i vejtransportsektoren.

Road Alliance

Elisabeth Borne udtrykte tilfredshed med arbejdet inden for Road Alliance, hvor også den danske og den svenske regering deltager sammen med mindst seks andre regeringer i denne kamp. Der er også fokus på bedre og mere effektiv kontrol ved hjælp af fartskriveren.

 

Borne er også glad for at overvære drøftelserne om anvendelse af regler for udstationering af arbejdstagere samt yderligere restriktioner for cabotage, såsom krav om en ”cool-off” periode, inden der kan udføres nye cabotage-operationer, samt kravet om at køre retur til køretøjets hjemsted.

Usikkert

Ministeren erkender imidlertid, at alle disse spørgsmål stadig drøftes. Hun erklærede, at det er usikkert, om der kan indgås en aftale ved Rådets møde i december 2018. Hun understreger samtidigt, at hun ikke accepterer en aftale for enhver pris - en dårlig aftale er ikke bedre end ingen aftale.

Læst i alt:

32 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage