OrganisationerIconIcon

8. november 2019 - 02:50

Flere penge til grøn forskning

Flere penge til grøn forskning

Mette Fjord Sørensen, DI’s chef for forskning, videregående uddannelse og mangfoldighed. Foto: Hans Søndergård

Af Redaktionen

8. november 2019 - 02:50

DI bifalder, at et enigt Folketing afsætter over 1,5 mia. kr. til grøn forskning.

Folketingets partier blev onsdag enige om fordelingen af forskningsreserven på 1,9 mia. kr. i 2020. Det tegner godt for den grønne omstilling, lyder det fra DI via DI Business.

 

Alle Folketingets partier er enige om fordelingen af forskningsreserven for 2020 på 1,925 millioner kroner. Med aftalen prioriteres samlet over 1,5 milliard kroner til grøn forskning inden for blandt andet omstilling af landbruget, miljøvenlig transport og bæredygtige byer.

 

- Forskningen er helt afgørende for at nå vores ambitiøse mål for den grønne omstilling, derfor giver vi den grønne forskning et markant løft. Så vi kan udvikle et mere klimavenligt landbrug, så vi kan rejse med en mindre belastning af kloden, og så vi kan få endnu mere grøn energi, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Vigtigt signal

I Dansk Industri (DI) finder Mette Fjord Sørensen, chef for forskning, videregående uddannelse og mangfoldighed det rigtig godt, at forskningsministeren har fået alle Folketingets partier med i aftalen:

 

- Det er et vigtigt signal, at alle er enige om, at der skal øremærkes halvanden mia. kroner til den grønne forskning. Vi håber, at ambitionsniveauet bliver endnu højere næste år, således at den grønne forskning løftes med yderligere 1,5 mia. kr. frem mod 2022.

 

Hun tilføjer:

- Hvis vi skal nå i mål med en reduktion af CO2-udledningen på 70 pct. i 2030, er vi nødt til at investere målrettet i forskning, der kan bidrage med nye bæredygtige løsninger, siger Mette Fjord Sørensen.

Læst i alt:

33 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage