OrganisationerIconIcon

18. oktober 2019 - 02:45

Fjern overflødige skatteregler

Fjern overflødige skatteregler

DI's direktør Kent Damsgaard. Foto: Sif Meincke

Af Redaktionen

18. oktober 2019 - 02:45

DI har 60 konkrete forslag til mindre skattebøvl – så der frigøres kræfter til vigtigere kontrolopgaver.

DI Business oplyser, at Dansk Industri (DI) nu lufter 60 helt konkrete forslag til oprydning i skattereglerne. Blandt andet lægger organisationen op til at fjerne ’bøvlede’ skattefradrag.

 

- Vi anerkender fuldt ud, at hver eneste regel i hvert eneste hjørne af skattesystemet på et tidspunkt er indført af en grund. Men nu er det tiden, at vi sammen med myndighederne ser disse begrundelser igennem igen og tjekker om de stadig holder – eller om der er basis for at luge ud i reglerne, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

 

Samtidigt forklarer DI, at forslaget til færre og enklere skatteregler også handler om at give SKAT mulighed for at frigøre ressourcer fra kontrol med gakkede regler til at bruge ressourcerne målrettet mod snyd.

Fjern afgift på is

Blandt DI’s forslag til enklere regler er forslaget om at afskaffe afgift på is.

 

Det skyldes, at afgifter på is er indviklede og uforståelige, lyder det fra DI, der fortsætter:

”Hvis der er tale om en trekantet frys-selv is er der ingen afgift, men hvis man køber en frossen sodavandsis, så er der. Islagkage er afgiftsbelagt, men den frosne budding slipper, fordi den skal serveres optøet. Hvis det er ismiks, er afgiften afhængig af, hvor meget den svulmer, når den laves om til softice. Med mindre den samme mix bruges til at lave milkshake, så er der nemlig ingen afgift.”

Læst i alt:

164 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage