ØkonomiIconIcon

15. marts 2019 - 02:37

Nordjysk opbygger fordobler aktiviteter

Nordjysk opbygger fordobler aktiviteter

Eksempel på tanklevering fra HMK Bilcon A/S af 2017 til Carl Larsen & Søn A/S v/Svend Erik Larsen.

Af Redaktionen

15. marts 2019 - 02:37

AAA-kreditrating til Gistrup ved Aalborg.

Den nordjyske tankvognsspecialist HMK Bilcon 2017 A/S har i 2018 næsten fordoblet aktiviteterne i forhold til 2017 - og har på baggrund af de gode resultater opnået en AAA kreditrating.

 

En fordobling af aktivitetsniveauet i 2018 i forhold til 2017 er årsag til, at tankvognsproducenten nu for andet år i træk leverer et tilfredsstillende årsregnskab. Aalborgensiske HMK Bilcons vækst skyldes blandt andet en stor ordre fra en dansk kunde.

 

Stor fremgang i underliggende drift

Trods en stor vækst er resultatet på godt 4 mio. kr. næsten identisk med resultatet for 2017. Administrerende direktør Peter Jensby forklarer, at 2018-resultatet indeholder en markant fremgang i den underliggende drift.

 

En fremgang, som bl.a. har betydet, at antallet af ansatte er steget fra 56 til 86, heraf 10 lærlinge. Hertil kommer en oprustning i form af effektiviserende investeringer i produktion og arbejdsmiljø, som i 2018 desuden har resulteret i en grøn smiley fra Arbejdstilsynet.

- Ud over omfattende investeringer i bygninger, maskiner, IT-systemer, sikkerhed, uddannelse og sundhed har vi investeret i en række energioptimeringer, så energiforbruget fremadrettet vil blive reduceret med cirka 30 procent i hele virksomheden. Ud over det miljømæssige aspekt vil det naturligvis også have en økonomisk positiv effekt fremover, fortæller administrerende direktør Peter Jensby.

 

Benhårdt arbejde bærer frugt

Ifølge den administrerende direktør er årsresultatet og den store fremgang et resultat af benhårdt arbejde fra samtlige ansatte.

 

- Vi har arbejdet intenst på at effektivisere vores produktion og forbedre vores produkter. Det har indebåret standardisering af produkter, udvikling af nye produkter samt relancering og salg af forbedrede produkter. Og det er langsigtede strategiske tiltag, som skal være medvirkende til fortsat fremgang.

 

Peter Jensby tilføjer, at de første ordrer på de relancerede produkter er indgået i 2018 og leveres i 2019.

Om HMK Bilcon 2017 A/S

HMK Bilcon blev grundlagt i 1895 og er specialiseret i fremstilling af tankvognsløsninger til transport af olie og benzin, tankbiler og tankcontainere til forsvaret, tankbiler til transport af korn- og foderstoffer samt mobile trailerløsninger til sundhedssektoren og events.

Læst i alt:

463 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage