ØkonomiIconIcon

27. november 2018 - 02:46

Mangel på logistiklokaler sender lejepriser i vejret

Mangel på logistiklokaler sender lejepriser i vejret

Mette B. Dehn, Ejendomstorvet.dk

Af Redaktionen

27. november 2018 - 02:46

Lejepriser for lager-, logistik- og industrilokaler er steget næsten ni gange hurtigere end inflationen det seneste år.

Tomgangen for logistikejendomme, lagerbygninger og fabrikshaller har taget endnu et nøk nedad, og manglen på lokaler har sendt lejeniveauerne kraftigt opad, viser de seneste tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

 

- Lejepriserne for logistik- og lagerlokaler udbudt på vores portal er på landsplan steget syv procent det seneste år, til sammenligning er inflationen kun 0,8 procent. Samtidig er prisniveauet næsten 20 procent højere end for fem år siden. Det hænger sammen med, at tomgangen for lager- og produktionslokaler er faldet endnu et kvartal og ligger nu på blot to procent – det laveste i ti år, siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig hos Ejendomstorvet.dk.

1800 ledige lokaler

Aktuelt er lidt over 1800 lager- og produktionslokaler udbudt til leje eller salg. I gennemsnit forlanger udlejerne 369 kroner i leje per kvadratmeter – det svinger fra 206 kroner i Vestjylland til 863 kroner i København by. Generelt ligger niveauet omkring 300 kroner per kvadratmeter på Vest- og Sydsjælland samt på Fyn og i Jylland, mens prisen er 500-600 kroner i områderne tæt på hovedstaden.

 

- Der blev kun bygget meget lidt under finanskrisen og lige efter, og nu oplever mange områder stor mangel på moderne erhvervslokaler, især til industri, transport og logistik. Virksomhederne efterspørger effektive bygninger med læsseramper og stor loftshøjde med plads til for eksempel robotter og automatiske lagersystemer. De vil også gerne bo tæt på motorveje og anden infrastruktur, hvor der er stort behov for nybyggeri, fastslår Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri.

Opsvinget

Den store efterspørgsel skyldes opsvinget – industrien producerer i dag mere end før finanskrisen, og beskæftigelsen er alene i industrien steget med næsten 17.000 personer siden slutningen af 2013. Desuden har stigende nethandel øget behovet for lager- og logistikbygninger.

Læst i alt:

93 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage