ØkonomiIconIcon

17. august 2018 - 02:38

Landbrugets krise rammer vognmænd

Landbrugets krise rammer vognmænd

Vognmand Thomas Krogh Andersen, Vorning mellem Randers og Viborg. Fotos: Claus Warncke

Landbrugets krise rammer vognmænd
Landbrugets krise rammer vognmænd
Landbrugets krise rammer vognmænd

Af Claus Warncke

-

claus@dtmedier.dk

17. august 2018 - 02:38

Tørken udskyder eksempelvis kørsel med kalk, og nu er det for vådt til gyllekørsel.

Der er så skønt ude på landet, men landbrugets aktuelle krise rammer nu også en del af landets vognmænd.

Vognmand Thomas Krogh Andersen, Vorning mellem Randers og Viborg, fortæller til Vognmandens Fagblad, at den usædvanligt korte høstperiode også rammer omfanget af den sædvanlige kørsel med korn.

 

- Sidste år druknede en del af høsten i vand. I år har vi været færdige med høsten på kun 14 dage, og det påvirker også vores sædvanlige kørsel med eksempelvis raps og sojaskrå, korn og foderstoffer til Nordjylland. Landmændene sparer lige nu på det, de kan. Det gælder også indkøb af - og dermed kørsel med - kalk til markerne.

Landmænd hovedkunder

Thomas Krogh Andersen begyndte som selvstændig vognmand i oktober 2014. Lige fra de første kilometer på vejen har den i dag seks lastbiler store vognmandsforretning primært kørt for landmænd i en radius af cirka 100 kilometer fra Vorning.

 

- Vi står sammen med landmændene, samarbejder med dem hver dag. Jeg skal ikke klage, da vi har så meget at lave, også med kørsel af eksempelvis grus, sand og gylle. Men lige nu driller det. Vi har ikke kørt gylle i sommer på grund af tørken, der har betydet, at græsset ikke har groet. Og lige nu regner det så meget, at vi ikke kan komme ud med gyllen – så gyllebeholderne render fulde. Vi håber på godt vejr de næste dage.

Ribe: En katastrofe

Ribe Amts Vognmandsforening sender også et aktuelt signal om, at landbrugets krise lige nu rammer en del vognmænd.

 

- Det er først og fremmest en katastrofe for landbruget, men smitter uvægerligt af på vores branche, som det vil gøre det på hele samfundet. Mange vognmandsvirksomheder er afhængige af, at det går godt for landbruget. I "normale" tider kan man, alt efter årstiden, regne med et nogenlunde stabilt behov, hvilket gør kørselsplanlægning lettere og kapacitetsudnyttelsen mere optimal. Ingen ved endnu, hvilken indflydelse den tørre sommer vil få på landbrugets transportbehov resten af året og hvilke problemer med betalingsevnen, man må frygte. Til gengæld ser det ud til, at der stadig er godt gang i hjulene i den øvrige del af erhvervslivet, så vi alt i alt kan håbe på et travlt efterår, lyder meldingen fra vognmandsforeningens ledelse til medlemmerne.

Læst i alt:

233 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage