ØkonomiIconIcon

19. juni 2018 - 02:59

DTL: Styrelse skal tjekke PostNord

DTL: Styrelse skal tjekke PostNord

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard. Foto: DTL

Af Redaktionen

19. juni 2018 - 02:59

Vognmænd beder Konkurrencestyrelsen om at se på PostNord Logistics.

 

Underskuddet på godt 90 mio. kr. i PostNord Logistics A/S for regnskabsåret 2017 sender ”rystelser” langt ind i de private vognmænds rækker, melder DTL – Danske Vognmænd, der nu beder Konkurrencestyrelsen om at kigge ind i forholdene i selskabet.

DTL’s adm. direktør Erik Østergaard udtrykker således stor forundring over, at regnskabet fra PostNord Logistics viser et tab på hele 90,9 mio. kr. og en negativ egenkapital på 2 mio. kr.

 

Hørt om prisdumping

- Det her berører i høj grad konkurrencen i stykgodsmarkedet, der i forvejen er presset i bund. Vi har gentagne gange over de seneste år hørt om prisdumping fra PostNord Logistics side i markedet for godsdistribution (stykgods) i konkurrence med en række private aktører i Danmark, f.eks. Danske Fragtmænd, og det underbygges netop af det meget store underskud i 2017, udtaler DTL’s adm. direktør Erik Østergaard.

Han henviser til, at den nyligt udsendte konjunkturundersøgelse fra DTL viser, at resultatet pr. beskæftiget for netop delbranchen ”blandet palleteret stykgods inkl. Fragtmandslignende kørsel” ligger suverænt dårligst sammenlignet med andre delbrancher i transporterhvervet. Ovenikøbet er stykgodsdelen faldet væsentligt fra 2016 til 2017, så i forvejen er det et område, hvor det har været særdeles svært at tjene penge.

 

Holder PostNord i live

- Vi finder det stærkt betænkeligt, at PostNord Logistics, der nu har haft underskud i fire ud af seneste fem år, fortsat kan operere på markedet. Endnu mere betænkeligt bliver det, at PostNord AB, som ejer PostNord Logistics, og som via finansielle overførsler holder PostNord Logistics i live, for nyligt fik godkendt en anseelig statsstøtte til omstrukturering herunder afvikling af tjenestemandsansatte, tilføjer Erik Østergaard.

Vurdering

DTL beder derfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at foretage en ”vurdering af de konkurrenceretlige forhold omkring PostNord Logistics fortsatte ageren i markedet”.

Ønsket begrundes med vedvarende rygter om urealistiske tilbud og prisdumping samt dokumenterede løbende, store underskud, samtidig med at moderselskabet, der modtager statsstøtte, med fortsatte kapitaltilskud sikrer virksomhedens fortsatte drift.

Læst i alt:

86 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage