NavneIconIcon

13. september 2019 - 02:41

Søren Hyldstrup Larsen er død

Søren Hyldstrup Larsen er død

Søren Hyldstrup Larsen, adm. direktør i Nordic Logistics Association, er død, 55 år. Foto: Niels Møller Madsen

Af Redaktionen

13. september 2019 - 02:41

Adm. direktør i Nordic Logistics Association, Søren Hyldstrup Larsen, er død, 55 år.

Søren Larsen var siden januar 2012 direktør og samlende kraft for den organisation, der mere end nogen anden i transporterhvervets historie har samlet de nordiske organisationer i et bredt interessefællesskab i forhold til EU. Med sit enorme netværk i EU’s institutioner, sin store arbejdskapacitet og viden samt sit diplomatiske væsen nød Søren Hyldtoft Larsen bred anerkendelse i både EU-Kommissionen og EU-Parlamentet, lyder det fra DTL – Danske Vognmænd.

 

Chok og sorg

Erik Østergaard, formand for Nordic Logistics Association og adm. direktør i DTL, udtaler:

 

- Det er med chok og stor sorg, at vi erfarer om Søren Larsens alt for tidlige bortgang. Søren har haft kolossal betydning for vognmændenes indflydelse i EU, og med sit diskrete væsen og evne til at se løsninger har han mange gange formået at få drejet vindene i vognmændenes retning. Hans alt for tidlige død er et kæmpe tab for os alle i NLA. Søren var samtidig en god ven og kollega for alle medarbejdere i organisationerne. Vores tanker går til Sørens samlever og hans øvrige familie, der må bære et alt for tidligt tab af et elsket og afholdt menneske.

Som cand.polit. fra Københavns Universitet kom Søren H. Larsen til det daværende Trafikministerium under Nyrup regeringen i 90’erne. Her nåede han gennem næsten tre år at være ministersekretær for trafikministrene Jan Trøjborg og Bjørn Westh, inden han for alvor stiftede bekendtskab med Bruxelles og EU som regeringens transportråd. Det blev til tre år på Danmarks permanente EU-repræsentation, før han i 2001 valgte at fortsætte sin karriere som lobbyist i et privat public affairs bureau i Bruxelles.

EU-chef

Søren Larsen kom kort efter i kontakt med organisationen for de danske vognmænd Dansk Transport og Logistik, som han kendte fra sin tid i ministeriet. Siden 2002 var han organisationens EU-chef og spydspids i det daglige arbejde med at få fremmet dansk transporterhvervs synspunkter i EU. Senest opnåede han et så tæt samarbejde med den tyske og den franske vognmandsorganisation, at det i år blev til et kontorfællesskab tæt på EU-Parlamentet.

 

Søren Larsen var også formand for de danske DJØF-medlemmer i Belgien og bestyrelsesmedlem i den belgiske VL-gruppe. Han blev flittigt brugt som forelæser på EPHEC Business School i Bruxelles.

Søren Larsen efterlader sig sin partner Eric Sohl med hvem han yndede at rejse rundt i verden.

Læst i alt:

59 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage