NavneIconIcon

4. januar 2019 - 02:10

Ridder af 1. grad

Ridder af 1. grad

Erik Østergaard - nu ridder af 1. grad.

Af Redaktionen

4. januar 2019 - 02:10

Fornem hæder til DTL Danske Vognmænds adm. direktør.

Erik Østergaard, DTL Danske Vognmænds adm. direktør, er af Hendes Majestæt Dronningen udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen.

 

Erik Østergaard blev allerede i 2004 udnævnt til Ridder under sin ansættelse som direktør i Scandlines-koncernen.

De seneste 13 år har han stået i spidsen for DTL Danske Vognmænd. Han er oprindeligt rederiuddannet og har læst erhvervsøkonomi og ledelse ved nogle af verdens førende Business Schools, herunder IMD i Schweiz, Stanford Business School og Boot School of Business ved University of Chicago, hvorfra han har en MBA.

Mange opgaver

Erik Østergaard har - inden for rederi-, havne- og landtransportsektoren - besat en lang række højtplacerede stillinger på både direktions- og bestyrelsesniveau i såvel ind- som udland. Han har været udpeget til en lang række regeringskommissioner og fungerer i flere tillidshverv inden for transporterhvervet.

 

Han var bl.a. medlem af såvel regeringens Infrastrukturkommission og Mobilitetskommissionen m.fl. Han var også medvirkende til i 2012 at samle de Nordiske transport- og logistikorganisationer i Nordic Logistics Association med hovedkvarter i Bruxelles, hvor han har været formand siden etableringen.

Væsentlig rolle

Erik Østergaards arbejde for transporterhvervet er i høj grad præget af, at transport er en meget væsentlig del af produktionskæden.

 

Med en lang erhvervskarriere inden for såvel sø- som landtransport har Erik Østergaard været i stand til at tænke transport på tværs af sektorerne. Det være sig såvel kommercielt som politisk, og Østergaards indsats har derfor medvirket til at skabe markante forretningsmæssige og politiske resultater til gavn for både virksomheder, erhvervet og samfundet som helhed.

Erik Østergaard har desuden i stigende grad markeret sig som en skarp debattør.

Læst i alt:

85 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage