LastbilerIconIcon

21. maj 2019 - 02:30

Studenterkørsel: Nye regler

Studenterkørsel: Nye regler

Vogn- og flyttemand Peter Svendsen, Silkeborg Flytteforretning, er én af landets mange leverandører af studenterkørsel.

Studenterkørsel: Nye regler

Peter Svendsen klar til at køre studenterkørsel. Arkivfotos

Af Redaktionen

21. maj 2019 - 02:30

Vognmænd skal ikke længere søge tilladelse hos politiet.

De første studenter er allerede sprunget ud, og om få dage begynder studenterne deres traditionsrige fest- og lastbil- eller buskørsel.

DTL – Danske Vognmænd opfordrer til, at landets leverandører af studenterkørsel er opmærksomme på de – delvis nye - gældende regler for eksamenskørsel, der ikke længere kræver tilladelse fra politiet.

 

De aktuelle betingelser for studenterkørsel medfører blandt andet, at alle køretøjer skal være godkendt af en synsvirksomhed senest ét år før, kørslen finder sted. Ejerne af køretøjerne skal desuden have tegnet en forsikring, der dækker personskade på de transporterede passagerer.

Højst 60 km/t

Ved studenterkørslen må farten ikke overstige 40 km/t i tættere bebygget område, mens 60 km/t er topfarten uden for tættere bebyggede områder. De til en hver tid gældende fartbegrænsninger skal selvfølgeligt fortsat følges.

Reglerne forbyder samtidigt studenterkørsel på motor- eller motortrafikvej.

På Færdselsstyrelsens hjemmeside ses en oversigt over reglerne.

 

Dieseldrevne veteranbiler skal ikke opfylde de samme krav som øvrige dieseldrevne biler i miljøzonerne i København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg. Detaljer om miljøzonekrav og muligheder for dispensation kan læses på Miljøstyrelsens hjemmeside. / cw

Læst i alt:

476 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage