JuraIconIcon

30. oktober 2018 - 02:03

DTL: Vigtig dom mod social dumping

DTL: Vigtig dom mod social dumping

Af Redaktionen

30. oktober 2018 - 02:03

Arbejdsret i belgiske Hasselt tilkender syv bulgarske chauffører lige løn for lige arbejde.

Hasselt, hovedstaden i provinsen Limburg i det nordøstlige Belgien, er ifølge DTL Danske Vognmænd hjemby for en aktuel og opsigtsvækkende dom i kampen mod social dumping.

Arbejdsretten i Hasselt tilkender således syv bulgarske chauffører lige løn for lige arbejde hos den lokale transportvirksomheden RMT, der via et datterselskab i Bulgarien betalte bulgarske chauffører bulgarsk løn, selv om deres aktivitet foregik i Belgien.

 

Arrangementet betegnes som social dumping, og chaufførerne får nu tilkendt differencen mellem den bulgarske aflønning og det belgiske lønniveau. Sagen er samtidigt en sejr for et belgisk transportforbund, der havde anlagt sagen.

 

Gennem sit bulgarske datterselskab Rematra havde transportvirksomheden RMT ansat bulgarske chauffører til kørsel i Belgien, dog ikke på belgiske løn- og ansættelsesvilkår. Nu, næsten tre et halvt år senere, har Arbejdsretten i Hasselt i sin dom af 11. oktober afgjort sagen til fordel for det belgiske transportforbund.

De bulgarske chauffører har dermed ret til at få udbetalt forskellen i forhold til den belgiske løn. Det samlede krav lyder på 236.000 euro plus renter og omkostninger.

Læst i alt:

68 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage