ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

6. marts 2018 - 02:15

Udstationering: ITD imod internationale regler

Udstationering: ITD imod internationale regler

Chefkonsulent Anders Jessen, ITD.

Af Redaktionen

6. marts 2018 - 02:15

Møde i International Road Transport Unions forbindelseskomité.

Efter intens debat blandt IRU’s medlemsorganisationer – ved et møde i International Road Transport Unions forbindelseskomité i Bruxelles – ønsker IRU nu, at de enkelte landes medlemsorganisationer spiller ind med nationale synspunkter om udstationering.

 

Står stærkere

 ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, er ikke utilfreds med resultatet, da det betyder, at ITD’s synspunkter om udstationering kan stå stærkere i debatten.

 

Anders Jessen, chefkonsulent i ITD:

 

- Sammen med mange andre transportorganisationer i Europa har vi gjort det klart, at vi kan acceptere udstationeringsreglerne ved chaufførers udførelse af henholdsvis cabotage og kombitransporter. Men vi kan slet ikke acceptere udstationering for internationale transporter. Det ville potentielt betyde, at en eksportchauffør skulle aflønnes efter mange EU-landes vidt forskellige løn- og ansættelsesregler, for eksempel ved en tur fra Danmark til Spanien.

Duer ikke

 Anders Jessen tilføjer:

 

- Vi arbejder fortsat på en fælles europæisk løsning, der både er mulig at implementere og overholde for transportområdet. Det duer ikke, at man vil pålægge de enkelte transportvirksomheder håbløst komplicerede regler, der ikke kan gennemføres i praksis.

 

På IRU-mødet blev Vojtěch Hromíř fra Tjekkiet valgt som præsident for CLTM-komiteen.

Læst i alt:

344 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage