ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

19. juli 2019 - 02:30

Transportudvalg på plads

Transportudvalg på plads

Europa-Parlamentet.

Af Redaktionen

19. juli 2019 - 02:30

Europa-Parlamentets transportudvalg klar til de kommende to et halvt år.

Medlemmerne af Europa-Parlamentets transportudvalg (TRAN), der blandt andet har ansvar for at behandle transportpolitiske lovforslag fra EU-Kommissionen, koordinere parlamentets holdninger samt fastlægge positioner, har valgt ny ledelse for de kommende to et halvt år.

 

Formand er genvalgte Karima Delli, Frankrig, der hører til De Grønne og har god erfaring som formand. Hun stod således i spidsen for TRAN i sidste halvdel af forrige periode (2017 til 2019).

 

Første, anden, tredje og fjerde næstformand er henholdsvis svenske Johan Danielsson, den socialdemokratiske gruppe (S&D), tyske Sven Schulze, Det Europæiske Folkepartis Gruppe (EPP), ungarske István Ujhelyi, den socialdemokratiske gruppe (S&D), og tyske Jan-Christoph Oetjen, den liberale gruppe (Renew Europe).

EU's vejpakke

- ITD ser frem til samarbejdet med den nye ledelse i TRAN og med udvalgets øvrige medlemmer. I centrum står selvfølgelig de lovforslag og sagsakter, som berører vejgodstransportsektoren og vores medlemmer, ikke mindst dem om EU’s vejpakke, siger Emma Hadrovic, chefkonsulent i ITD’s erhvervspolitiske afdeling.

 

Den nye ledelse har fremhævet, at den vil arbejde for en ambitiøs klimadagsorden på tværs af transportsektorerne, og de vil gøre alt for at sikre, at EU’s vejpakke forhandles færdig snarest muligt.

Læst i alt:

375 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage