ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

16. november 2018 - 02:40

Stor forventning til vækstteam

Stor forventning til vækstteam

Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Af Redaktionen

16. november 2018 - 02:40

ITD: Optimale rammevilkår der sikrer fair og lige konkurrence er afgørende.

På mandag 19. november præsenterer regeringens Vækstteam for handel og Logistik sine anbefalinger til, hvordan man bedst muligt understøtter og fremtidssikrer handels- og logistikerhvervet i Danmark.

 

ITD har store forventninger til, at vækstteamet præsenterer konkrete anbefalinger til fremtidig vækst i transport- og logistikerhvervet, som vil spille positivt sammen med arbejdet i ITD’s eget vækstpanel for vejgodstransport, melder ITD.

 

På ITD’s generalforsamling i april løftede den tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen sløret for, at regeringen ville imødekomme et længe næret ønske fra ITD om at nedsætte et vækstteam for handels- og logistikområdet. Kort efter blev vækstteamet præsenteret, og på mandag præsenteres så resultatet af teamets arbejde.

Innovation høj prioritet

Carina Christensen, administrerende direktør i ITD:

 

- Vi har store forventninger til udspillet for vækst, og innovation er højt prioriteret i ITD. Hvis danske transport- og logistikvirksomheder skal kunne stå distancen i den internationale konkurrence, er det helt afgørende, at der er optimale rammevilkår, der sikrer fair og lige konkurrence, samt at virksomhederne er rustet til at udnytte de nye digitale og teknologiske muligheder. Vi forventer for eksempel, at vækstteamet vil stille skarpt på udfordringerne med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, reducere trængsel samt med at skabe en effektiv digital infrastruktur, som er grundlaget for mange nye teknologier.

ITD’s eget vækstpanel

Parallelt med regeringens vækstteam har ITD nedsat sit eget vækstpanel for vejgodstransporten, der er bredt sammensat af transportforskere, transportkøbere og transportører med forskellige perspektiver på vejgodstransporterhvervet. ITD’s vækstpanel er i fuld gang med sit arbejde, som forventes at blive færdigt inden for de kommende måneder.

En vigtig opgave for vækstpanelet er at klarlægge de udviklingstendenser, der vil få afgørende indflydelse på fremtidens vejgodstransport både nationalt og internationalt frem mod år 2030.

Gode muligheder

Carina Christensen tilføjer:

 

- Vi glæder os til at læse anbefalingerne fra regeringens vækstteam og drøfte dem med vores eget vækstpanel for vejgodstransporten. Der er potentielt gode muligheder for et stærkt samspil – også når der skal følges op på anbefalingerne. Hvis vi skal kunne ruste transport- og logistikvirksomhederne til den internationale konkurrence og sætte kursen for fremtiden, så er det altafgørende, at vi ved mest muligt om det farvand, som de kommer til at navigere i. Det er vores ambition i ITD, at Danmark i 2030 skal have styrket sin position som et internationalt kraftcenter inden for vejgodstransport og logistik og skal bidrage til et stigende BNP til gavn for dansk økonomi. Det vil vi meget gerne samarbejde med regeringen om.

ITD’s vækstpanel

Deltagere:

 

Niels Buus Kristensen, forskningsleder ved Transportøkonomisk Institut i Oslo og formand for transportministerens ekspertgruppe for fremtidens mobilitet, Ole Thomsen, logistikdirektør i Rema 1000, Hans Henrik Grøn, logistikdirektør i Siemens Gamesa Renewable Energy, Nicolaj Boysen, logistikdirektør i Coop, Martin C. Hansen, direktør i Mover og Michael Henriques, chefkonsulent ved DTU Transport.

 

Herudover er fire af ITD’s medlemsvirksomheder udpeget til at deltage i vækstpanelet og bidrage med viden fra branchen og medlemmerne:

Simon Galsgaard fra DSV Road A/S, Torben Ladegaard fra K.V. Markussen A/S/Fueltransport, Jørn Kudsk fra Kudsk og Nissum A/S, og Nikolaj Brogaard fra Vognmand Sv. E. Brogaard A/S.

Læst i alt:

67 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage