ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

14. juni 2019 - 02:55

Skrappere miljøkrav til køretøjer i transportsektoren

Skrappere miljøkrav til køretøjer i transportsektoren

Lasse Kristoffersen, chefkonsulent i ITD.

Af Redaktionen

14. juni 2019 - 02:55

EU har vedtaget nye klimatiltag.

I går, torsdag 13. juni, vedtog Ministerrådet for EU en række længe ventede love, der skærper kravene til grønnere køretøjer i transportsektoren. ITD glæder sig på transportsektorens vegne og ser gerne flere lignende tiltag i fremtiden.

 

Det er lovgivningen omkring de længe ventede CO2-standarder for lastbiler, samt bindende mål for nul- og lavemissionskøretøjer i offentlige udbud, der nu med Rådets vedtagelse formelt er forhandlet på plads i EU. Dermed har det europæiske samarbejde leveret på de grønne ambitioner for transportsektoren med helt konkrete tiltag, og det vækker glæde hos ITD.

Vejen frem

- Der er ingen tvivl om, at vi i ITD anser fælles europæiske regler som vejen frem for den grønne omstilling, fordi det sikrer fair og lige vilkår for alle transportvirksomheder. Derfor er vi naturligvis også meget tilfredse med, at lovene endeligt er forhandlet på plads, da lovgivningsproceduren i det europæiske system kan være en tung proces, siger chefkonsulent i ITD Lasse Kristoffersen.

 

Han opfordrer samtidig EU til at igangsætte flere tværeuropæiske tiltag:

- I Bruxelles har lovgiverne desværre overset en række relativt simple tiltag som, vi ved, virker. Eksempelvis ser vi gerne, at man genbesøger vægt- og dimensionsbestemmelserne, der fra den ene dag til den anden vil kunne understøtte den løbende effektivisering af godstransporten til gavn for både klima, miljø og konkurrenceevne.

Ingen sovepude

For ITD er det imidlertid vigtigt, at europæiske klimasejre ikke bliver en sovepude for politikerne herhjemme.

 

- Vi skal meget gerne nå derhen i den danske klimadebat, at de grønne ambitioner også munder ud i konkrete tiltag for den tunge transport. Her er det selvfølgelig afgørende, at man holder blikket stift rettet mod resten af Europa, så lovgivningen spiller sammen til fordel for danske transport- og logistikvirksomheders konkurrencesituation, siger Lasse Kristoffersen.

Læst i alt:

448 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage