ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

17. august 2018 - 02:37

Raste- og p-pladser: Ser frem til evaluering

Raste- og p-pladser: Ser frem til evaluering

ITD’s politiske chef Jørn-Henrik Carstens.

Af Claus Warncke

-

claus@dtmedier.dk

17. august 2018 - 02:37

ITD: - Umådeligt vigtigt, at rastepladser ligger rimeligt tæt, nær kørselsområder.

Brancheorganisationen ITD’s politiske chef Jørn-Henrik Carstens er netop vendt hjem fra sommerferie.

Samtidigt fortæller han til Vognmandens Fagblad, at han ser frem til Vejdirektoratets - forholdsvis hurtige – evaluering af effekterne af direktoratets aktuelle omfordeling af faciliteter på cirka 270 rastepladser landet over – og af den nye 25 timers parkeringsregel på Statens rastepladser.

 

- Det er umådeligt vigtigt, at rastepladserne ligger rimeligt tæt, nær de kørselsområder, som chaufførerne arbejder i. Vognmænd og chauffører afleverer varer over hele landet, så det handler om arbejdspladser og arbejdsmiljø, der skal være i orden.

Klare regler

Om den nye danske regel for maksimalt 25 timers uafbrudt parkering på Statens rastepladser langs de store statsveje gentager Jørn-Henrik Carstens foreløbigt signalet fra ITD om, at der skal være klare regler på området.

 

- Forvirring kan ingen være tjent med, så klare regler der kan håndteres er ok, tilføjer ITD’s politiske chef til Vognmandens Fagblad.

 

For få dage siden kom det frem, at det kommunale selskab Parkeringscenter Nord nu - af Vejdirektoratet - er bedt om at håndhæve den nye danske regel gældende fra 1. juli om maksimalt 25 timers parkering på Statens rastepladser.

Læst i alt:

48 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage