ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

28. maj 2019 - 02:50

ITD: Klart ja til EU-samarbejde og fælles løsninger

ITD: Klart ja til EU-samarbejde og fælles løsninger

ITD's adm. direktør Carina Christensen. Foto: Tine Hvolby

Af Redaktionen

28. maj 2019 - 02:50

Alle dystre forudsigelser og bange anelser gjort til skamme, melder ITD.

Med en rekordhøj stemmedeltagelse gav danskerne et rungende ja til det europæiske samarbejde. Hermed blev alle dystre forudsigelser og bange anelser gjort til skamme, og det tegner godt for det store og vigtige arbejde, der nu skal til at gå i gang med at samle Europa om stærke fælles løsninger – også på transportområdet, lyder det fra brancheorganisationen ITD.

 

- Med en valgdeltagelse på hele 66 procent viste danskerne, at de til fulde har forstået, at fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Nationale særregler er ikke vejen frem. I ITD glæder vi os meget over dette klare budskab fra danskerne. Også et stort tillykke til de nyvalgte parlamentarikere. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde, så snart arbejdet i det nye parlament for alvor går i gang, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Vejpakke

Og der ligger store opgaver klar. Det nyvalgte Europa-Parlament overtager nu de altafgørende forhandlinger om den store europæiske Vejpakke – et arbejde, der får enorm betydning for hele det europæiske transporterhverv.

 

- Når de nye parlamentarikere om ganske kort tid indtager deres pladser i parlamentet, vil arbejdet med Vejpakken omgående kræve deres opmærksomhed. Vi har været i gang med forhandlingerne meget længe: Nu må og skal vi lande den Vejpakke. Det haster med at finde bæredygtige løsninger, der kan samle transporterhvervet i hele Europa og medvirke til at sikre gode arbejdsvilkår for chaufførerne på de europæiske veje. Samtidig skal regler og rammevilkår justeres, så transporterhvervet får et smidigt og effektivt regelsæt, som sikrer, at virksomhederne kan gennemskue og overholde reglerne, og som gør det håndterbart og enkelt for de individuelle landes myndigheder at kontrollere og håndhæve reglerne, siger Carina Christensen.

Gå efter disse poster

Derfor er det ikke uvæsentligt, hvor parlamentarikerne lægger deres indsats, og her anbefaler ITD de danske parlamentarikere at gå efter poster i Transportudvalget og Beskæftigelsesudvalget.

 

- Transportområdet er et meget stort og betydningsfuldt område. Derfor er det vigtigt, at vi får parlamentarikere med interesse for og kendskab til transporterhvervet højt placeret i de to udvalg, der har størst betydning for rammerne og reguleringen af erhvervet. Det er uden sammenligning Transportudvalget og Beskæftigelsesudvalget, så her ser vi gerne, at vi får nogle stærke transportpolitiske stemmer, der kan tale erhvervet op og tage de vigtige kampe, fortsætter Carina Christensen.

Grøn omstilling

Klimaet er et af de emner, der har fyldt mest i parlamentsvalgkampen, og den dagsorden skal i høj grad fortsætte, så vi kan få transporterhvervet inddraget i den grønne omstilling.

 

- Nu skal vi også for alvor i gang med at sætte handling bag de mange ambitiøse klimaambitioner, som vi har hørt i valgkampen. Her står vi klar til at bidrage i vejgodstransporten. Det haster med den grønne omstilling af den tunge vejgodstransport. Vi ser frem til, at de nyvalgte politikere tager transporterhvervet i ed og samarbejder med transportvirksomheder om en målrettet og langsigtet strategi for grønne vejgodstransporter i hele Europa, slutter Carina Christensen.

Læst i alt:

456 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage