ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

7. juni 2019 - 02:44

Husk tung transport i S-klimaplan

Husk tung transport i S-klimaplan

Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD's politiske afdeling.

Af Redaktionen

7. juni 2019 - 02:44

ITD opfordrer S til at tage tung transport med i partiets klimaplan.

Overtager Socialdemokratiet regeringsmagten efter valget onsdag 5. juni, skal der igangsættes en lang række klimatiltag allerede inden for det første år af regeringsperioden.

ITD hilser udspillet velkommen, men desværre er der ikke tiltag for den tunge vejgodstransport, kommenterer ITD, der finder det ”brandærgerligt”, for vejgodstransportbranchen vil meget gerne bidrage yderligere til den grønne omstilling.

 

Ønsker klar politisk strategi

- Transport- og logistikbranchen har meget at byde ind med i den grønne omstilling. Derfor er det også vigtigt, at erhvervet bliver tænkt ind fra starten, når de politiske partier formulerer deres klimaplaner. Vi oplever stor vilje til at levere klimavenlige transporter hos vores medlemmer, men de ønsker en klar politisk strategi for grøn vejgodstransport og gode vilkår for ”first moovers”, der kaster sig over ny teknologi, siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD's politiske afdeling.

 

ITD og vejgodstransportvirksomhederne er helt klar til at byde ind på kommende klimatiltag, fortsætter meldingen fra ITD. Vejgodstransporten og den øvrige erhvervstransport har dog brug for klare signaler om, hvilke veje den skal køre og sikkerhed for stabile afgiftsstrukturer, hvis den tunge sektor for alvor skal med på den grønne bølge.

Lang tidshorisont

Investeringer i ny grøn teknologi og materiel kræver store investeringer af transportvirksomhederne, og det forudsætter en lang planlægnings- og tidshorisont. Det nytter for eksempel ikke noget at presse transportvirksomhederne ud i investeringer i nyt materiel, hvis samfundet skifter kurs inden investeringen er tjent hjem.

 

Jørn-Henrik Carstens:

- I ITD vil vi opfordre den kommende regering til meget hurtigt at nedsætte en klimakommission for den tunge del af vejtransporten, som hurtigt kan afdække, hvilke teknologier der skal satses på til de forskellige transporttyper. Der er også behov for at se på, hvordan omstillingen kan gennemføres på en økonomisk bæredygtig måde, ligesom omstillingen skal hænge sammen med strategier og valg i landende omkring os.

Læst i alt:

425 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage