ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransportIconIcon

13. marts 2018 - 02:55

Flere og flere på 25 meter

Flere og flere på 25 meter

Foto: ITD

Af Redaktionen

13. marts 2018 - 02:55

Antallet af modulvogntog sætter rekord, viser nye tal fra ITD.

En ny opgørelse fra ITD viser, at antallet af modulvogn i Danmark fortsat stiger, og det gavner effektiviteten i transport- og logistikbranchen, melder brancheorganisationen med hovedkvarter ved Padborg.

Udviklingen glæder ITD, der ser de 25 meter lange modulvogntog som en vigtig brik i bestræbelserne på at reducere klima- og miljøpåvirkningen, mindsker trængslen på vejene og understøtter danske virksomheders konkurrenceevne.

 

Siden indførelsen i 2008 er antallet af modulvogntog steget. I år er ingen undtagelse, hvor antallet af modulvogntog igen sætter rekord med 835 enheder - en stigning på næsten 7,5 procent i forhold til året før.

Ikke overraskende

- Set fra min stol er det ikke overraskende, at udviklingen fortsat peger i retning af stadig flere modulvogntog på det danske vejnet. Modulvogntog er et vigtigt redskab for transport- og logistikvirksomhederne til at optimere transportmønstrene på den mest hensigtsmæssige måde. Det styrker på sigt både økonomien og konkurrenceevnen i den enkelte virksomhed, siger chefkonsulent i ITD, Jørn-Henrik Carstens.

 

Ifølge ITD er det imidlertid ikke kun transportsektoren, der høster frugterne ved udbredelsen af modulvogntog.

Miljø og trafik

Jørn-Henrik Carstens:

- Modulvogntog bør ses som et af mange gode tiltag, der er med til at effektivisere den danske transportsektor til gavn for klima, miljø og infrastruktur på grund af færre lastbiler på vejene og mindre brændstofforbrug. De er dermed med til at mindske branchens CO2-aftryk og øge fremkommeligheden for de resterende trafikanter. Derfor ser jeg også modulvogntog som en del af løsningen ikke mindst i lyset af de stadigt stigende godsmængder.

Dansk-tysk dialog

ITD’s chefkonsulent fortsætter:

- Hvis fordelene ved at anvende modulvogntog for alvor skal komme til sin ret, så kræver det, at der lukkes op for muligheden for at køre med modulvogntog ved de grænseoverskridende transporter. I Danmark, resten af Skandinavien og Benelux har vi rigtig gode erfaringer, som andre europæiske lande med fordel kan lære af.

 

ITD er i dialog med de tyske myndigheder om at få etableret et grænseoverskridende forsøg med modulvogntog. Drøftelserne har ligget stille på grund af det tyske regeringsvalg, men de genoptages i løbet af foråret.

Læst i alt:

64 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage