DTL - Danske VognmændIconIcon

8. november 2019 - 02:38

Udenlandske chauffører skal – også – betale

Udenlandske chauffører skal – også – betale

Adm. direktør Erik Østergaard, DTL – Danske Vognmænd. Foto: DTL

Af Redaktionen

8. november 2019 - 02:38

Manglende betaling af bøder øger urimelige vilkår, melder DTL.

I et debatindlæg på altinget.dk udtaler adm. direktør Erik Østergaard, DTL – Danske Vognmænd, blandt andet, at ubetalte afgifter til chauffører og vognmænd bidrager til en yderligere skævvridning af konkurrencen mellem danske og udenlandske vognmænd og chauffører.

 

- Inddrivelsen af pengene, for eksempelvis p-afgifter over for udenlandske lastbiler og deres ejere og chauffører, er nemlig langt vanskeligere. Ofte ender de med slet ikke at blive betalt. Reelt betyder det, at de danske bøder og afgifter rammer den danske vognmand og hans chauffør mere end dobbelt så hårdt.  

 

Østergaard fortsætter:

- Jeg ved, at det ikke har været politikernes hensigt, at afgifterne skulle virke konkurrenceforvridende, og at de ikke skulle bidrage til at forstærke udkonkurreringen af danske vognmænd og chauffører. Men i praksis bidrager den manglende eller meget vanskelige inddrivelse fra udenlandske lastbiler til netop dét: social dumping.

Erik Østergaard peger på, at chauffører og vognmænd med lastbiler på udenlandske plader skal betale afgiften på stedet, når de stoppes for forseelser i Danmark.  

Læst i alt:

199 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage