DTL - Danske VognmændIconIcon

28. juni 2019 - 02:57

DTL: Positive forventninger til ny regering

DTL: Positive forventninger til ny regering

Erik Østergaard. Foto: Lisbeth Holten

Af Redaktionen

28. juni 2019 - 02:57

Bred politisk vilje til at gøre op med social dumping.

DTL - Danske Vognmænd ser frem til samarbejdet med Danmarks nye regering – og ikke mindst med den nye transportminister Helge Engelbrecht.

 

- Jeg har store forventninger. Vi har haft et glimrende samarbejde med S-ledede regeringer før og med transportministre fra såvel Socialdemokratiet og SF, så vi ser frem til at få skabt gode resultater til gavn for vognmændene med den nye regering, siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL - Danske Vognmænd.

 

Bred vilje

- Valgkampen viste jo en endog meget bred politisk vilje til at gøre op med social dumping. Dét opgør, føler jeg mig overbevist om, kommer nu, for der ligger rigtig mange gode forslag og initiativer på bordet fra valgkampen. Både fra Socialdemokratiet selv, men også fra Dansk Folkeparti og fra flere af regeringens støttepartier. Så jeg er meget fortrøstningsfuld.

Østergaard fortsætter:

- Der ligger også nogle lovforslag helt eller delvist klar. For eksempel fjernelse af den forkætrede klippekortordning for dyretransportører, som lige akkurat ikke nåede til afstemning inden valget. Det kan bare genfremsættes og hurtigt vedtages. En ændring af godskørselsloven efter forslag fra arbejdsmarkedets parter, DA og FH, så der bliver klarhed om overenskomstforholdene i vognmandserhvervet, ligger også klar i pipelinen.

 

Rigtigt og nødvendigt

Erik Østergaard:

 

- Vi noterer os selvfølgelig, at klimaambitionerne er tårnhøje. Lige så rigtigt og vigtigt det er – lige så vanskeligt kan det jo også vise sig at blive i praksis. Det er både rigtigt og nødvendigt, at transportbranchen bidrager til at indfri klimaambitionerne. Det er vigtigt at vælge de rette løsninger med blik for vognmandserhvervets konkurrenceevne og med forståelse for de særlige forhold i den tunge transport. Jeg ser frem til at bidrage og indgå i drøftelser om, hvordan vi gør det bedst og klogest. Også et stort velkommen til Benny Engelbrecht som ny transportminister. Det er selvfølgelig en post af særlig betydning for vognmændene. I DTL - Danske Vognmænd er vi fulde af positive forventninger og ser frem til et tæt og fortroligt samarbejde.

Læst i alt:

445 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage