DTL - Danske VognmændIconIcon

16. august 2019 - 02:34

Advarer om varebiltilladelse

Advarer om varebiltilladelse

PR-foto: Renault

Af Redaktionen

16. august 2019 - 02:34

DTL: Få eventuel manglende tilladelse til varebil på plads hurtigst muligt.

Få din manglende tilladelse til varebil på plads hurtigst muligt, lyder opfordringen fra DTL – Danske Vognmænd, efter at varebilsreglerne om godskørsel for fremmed regning i køretøjer under 3500 kg. trådte i kraft 1. juli.

 

Imidlertid meddelte Færdselsstyrelsen få dage forinden, at politiets kontroller i perioden 1. juli til 30. september kun ville forholde sig vejledende til de varebilsvognmænd og deres chauffører, der standses ved kontrol i nævnte tidsrum.

 

Baggrunden var sagsbehandlingen i styrelsen, som havde modtaget mange ansøgninger før 1. april, hvor et eller flere af kravene for at få udstedt en tilladelse ikke var opfyldt. Ligeledes modtog styrelsen mange ansøgninger efter 1. april, som var skæringsdato i forhold til garanti om udstedelse af tilladelser inden 1. juli.

 

Uret tikker

DTL understreger, at man har ansvar for at få sine tilladelser på plads hurtigst muligt i henhold til de gældende regler, uagtet at kontrollen foregår mere lempeligt til og med udgangen af september. Den vejledende kontrolindsats fortsætter ikke efter 30. september. Man kan ikke gå ud fra, at fristen for at få bragt sine tilladelse i orden udskydes yderligere.    

 

Vær desuden opmærksom på, at politiets vejledende kontrol på varebilsområdet frem til udgangen af september således ikke omfatter færdselslovens regler, og at den vejledende indsats alene omfatter reglerne om varebilstilladelser og altså ikke lastbilstilladelser til køretøjer på over 3500 kg., lyder det videre fra DTL.

 

Alle varebilkrav, som skal opfyldes, kan ses på varebilskrav.dk

Læst i alt:

244 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage