DI TransportIconIcon

23. august 2019 - 02:45

Michael Svane: Afgørende at der investeres

Michael Svane: Afgørende at der investeres

Michael Svane. Foto: Hans Søndergård

Af Redaktionen

23. august 2019 - 02:45

DI Transports branchedirektør bifalder udmelding fra transportminister.

På samrådet i Folketinget tidligere i denne uge - om en investeringsplan for infrastrukturen - inviterede transportminister Benny Engelbrecht (S) de politiske partier til forhandlinger om en samlet plan.

 

 Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, er glad for regeringens udmelding.

- Det er afgørende for Danmark og for dansk erhvervslivs konkurrencekraft, at der bliver investeret i infrastruktur. Når medarbejdere og varer sidder fast i køer på motorvejene, går der tid, som vi kunne bruge på noget andet og mere værdifuldt, siger Michael Svane.

 

DI Transports branchedirektør fortsætter:

- Der bliver stadig mere trængsel på vejene. Derfor er det nødvendigt at investere i veje, kollektiv trafik og cykelstier. Det skal vi gøre samtidig med, at vi omstiller transport- og drivmidlerne i en mere klimavenlig retning. Regeringen ønsker en 10-årig plan for investeringer i infrastrukturen og med rullende planlægning hvert 5. år. Jeg er meget enig med regeringen i, at der er brug for en langsigtet plan. Og jeg vil gerne opfordre partierne i Folketinget til at indgå et bredt forlig, så vi får en helt nødvendig politisk stabilitet om de kommende investeringer.

Michael Svane vurderer, at der er brug for mindst 70 mia. kr. i investeringer i det kommende årti.

 

- Behovet bliver mere presserende, jo længere man venter. Det er dyrt at investere i infrastruktur, men det er dyrere at lade være, tilføjer Michael Svane.

Læst i alt:

261 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage