Det skerIconIcon

15. februar 2019 - 02:40

Danmarks dygtigste chauffører

Danmarks dygtigste chauffører

Foto: MCH A/S

Af Redaktionen

15. februar 2019 - 02:40

Transport 2019 sætter blandt andet fokus på dygtige chauffører.

Med et rekordstort aktivitetsprogram ses der frem til tre spændende dage med Transport 2019 i MCH Messecenter Herning.

Dagene sættes blandt andet fokus på nogle af landets dygtigste chauffører, når der afholdes DM for transportlærlinge og Scania Driver Competitions – lige som Årets Chauffør kåres for første gang.

 

Landskuepladsen bag MCH Messecenter Herning lægger således plads til DM for transportlærlinge og en del af konkurrencen Scania Driver Competitions.

 

Stor oplevelse

Der er tradition for, at DM for transportlærlinge afholdes i forbindelse med transportmessen. I år foregår konkurrencerne om fredagen, hvor forhåbningen er, at endnu flere lærlinge fra skolerne kommer og hepper på deres kammerater. DM for transportlærlinge består af to særskilte konkurrencer - DM for Chaufførlærlinge og DM for Lagerlærlinge.

- Det er altid en kæmpe oplevelse for deltagerne, når de skal dyste mod hinanden på den store scene foran et publikum. Der er nerver på, men de får en oplevelse for livet. Det faglige niveau er højt, så der bliver kamp til stregen for de dystende lærlinge, fortæller Jan Lillelund fra AMU Transport Danmark, der står bag konkurrencerne.

 

Lastbil på spil

Som noget nyt afholder Scania en del af deres chaufførkonkurrence om lørdagen.

 

- Scania betragter chaufføren som det vigtigste aktiv med hensyn til økonomi, miljø og sikkerhed, og deltagerne skal vise deres evner indenfor defensiv og brændstoføkonomisk kørsel, kontrol af køretøjet, lastsikring samt brandbekæmpelse og førstehjælp. De skal også vise deres værd ved forskellige manøvreprøver som præcisionskørsel, for- og baglæns slalomkørsel samt en ny vandudfordring, fortæller Jannie Christiansen, Marketing & Communication Manager hos Scania Danmark.

 

Den endelige vinder af Scania Driver Competitions kåres senere. Den dygtige chauffør eller vognmand modtager en næsten fyrstelig præmie - spritny Scania trækker.

Årets Chauffør

For første gang uddeler 3F, DTL samt Rådet for Sikker Trafik prisen Årets Chauffør på transportmessen.

 

- Prisen går til en chauffør, der har bidraget med en særlig trafiksikker indsats i sin virksomhed. Med prisen ønsker vi at anerkende de mange dygtige og trafiksikre danske erhvervsbilister, der hver eneste dag er med til at holde vejene sikre. Vi ønsker herved at inspirere andre bilister til en mere trafiksikker kørsel, siger Mathias Hjorth Frederiksen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

 

Hos MCH glæder man sig over, at der bliver fokus på de mange dygtige chauffører under Transport 2019.

 

- Vi er stolte af det rekordstore aktivitetsprogram, og ikke mindst er vi glade for, at vi kan være med til at sætte fokus på de mange dygtige chauffører og lagerarbejdere, som helt bogstaveligt er med til at få hjulene til at dreje rundt i Danmark, siger Nikolaj Jørgensen, projektleder, MCH A/S.

På den seneste messe i 2017 deltog 6.902 chauffører og 579 lagerarbejdere.

Om Transport 2019

Foregår 21. - 23. marts i MCH Messecenter Herning. Arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med ATL - Transportens arbejdsgivere, AutoBranchen Danmark, Dansk PersonTransport, Danske Speditører, De Danske Bilimportører, DI Transport, DTL - Danske Vognmænd, Foreningen af Vognimportører i Danmark, ITD og 3F Transportgruppen.

Læst i alt:

41 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage