Dansk Industri TransportIconIcon

15. marts 2019 - 02:45

Infrastruktur: God plan og ønske om bredere flertal

Infrastruktur: God plan og ønske om bredere flertal

Branchedirektør Michael Svane, DI Transport. Foto: Hans Søndergård

Af Redaktionen

15. marts 2019 - 02:45

Kommentar til regeringens og DF’s udspil om forbedret infrastruktur fra branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

For nogle uger siden lancerede vi DI’s bud på en langsigtet investeringsplan for dansk infrastruktur. Vi har samlet forligskredsene, prioriteret projekterne og fundet finansieringen til at give både vejene og den kollektive trafik et nødvendigt løft. Vi gav bolden op med ønsket om, at vores folkevalgte vil spille den i mål.

 

I denne uge kom så, hvad der kan vise sig at være en målgivende aflevering.

 

Regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt indholdet til en sammenhængende investeringsplan for infrastrukturen, med samme ambitiøse niveau for nye investeringer som vi præsenterede fra DI’s side. Regeringen og Dansk Folkeparti har prioriteret en lang række vej- og baneprojekter rundt om i landet, og der er sat milliarder af til puljer frem mod 2030, som skal dække investeringer i mindre projekter, bl.a. til bedre fremkommelighed og cykelstier.

Jeg ser frem til, at de store investeringer bliver ført ud i livet, da det vil gøre livet lettere for alle, der færdes i trafikken. Det vil give danskerne en bedre mobilitet, virksomhederne bedre konkurrenceforhold og spare samfundet for milliarder. Regeringen og Dansk Folkeparti har prioriteret de infrastrukturprojekter, som haster mest, men vi kan godt komme hurtigere i gang. Flere af projekterne kan og bør allerede skydes i gang med det samme og ikke først 2024, som der lægges op til.

 

Med planen lægger regeringen og Dansk Folkeparti op til at passe bedre på den infrastruktur, vi allerede har, og har derfor sat 6 mia. kr. af til øget vedligehold. Det er rettidig omhu, det er smukt, og det vil vi gerne rose. Det er vigtigt og billigere at passe på det, vi har, før vi bygger nyt.

Det er en god plan, og det er en plan, vi er glade for. Men det havde været endnu bedre, hvis et bredt flertal stod bag, så vi håber på en bred politisk aftale i Folketinget. Vi kan godt vente på, at en motorvej står færdig om fire eller fem år. Det afgørende er, at man ved, at den kommer, også selv om det politiske flertal skifter.

 

Vi håber den ligger lige til favoritbenet.

Læst i alt:

423 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage