Dansk Industri TransportIconIcon

5. april 2019 - 02:50

DI om vejpakke: Stort skridt mod ensartede regler

DI om vejpakke: Stort skridt mod ensartede regler

Branchedirektør Michael Svane. Foto Hans Søndergård

Af Redaktionen

5. april 2019 - 02:50

Branchedirektør Michael Svane, DI Transport, kommenterer EU-Parlamentets godkendelse af vejpakken.

 

Europa-Parlamentet nåede i går til enighed om en overordnet holdning til EU’s såkaldte vejpakke med nye spilleregler for godstransport med lastbil i EU.

Et flertal stemte ja til nye udstationeringsregler for chauffører i transportsektoren, køre- og hviletider for chauffører, og reglerne for adgangen til markedet herunder de omstridte regler for cabotagekørsel.

 

Stort skridt

- Dagens vedtagelse i Europa-Parlament er et stort skridt i den rigtige retning mod mere ensartede regler for vejgodstransporten i EU. For den danske transportbranche er det helt afgørende, at vi får ens spilleregler, der er nemme at forstå, nemme af efterleve og nemme at håndhæve, siger branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

 

Vejpakken, der har været intensivt behandlet siden sommeren 2017, har under forhandlingerne vist stor splittelse blandt EU’s medlemslande og blandt medlemmerne i Europa-Parlamentet.

Branchedirektør Michael Svane håber, at gårsdagens vedtagelse i Europa-Parlamentet bringer vejpakken videre mod en endelig godkendelse i trialogforhandlingerne mellem Rådet, Kommissionen og Parlamentet.

Ikke meget manøvrerum

EU’s transportministre nåede i december 2018 til enighed om pakken efter meget lange forhandlinger. Efter torsdagens afstemning i Europa-Parlamentet kan forhandlingerne om en endelig aftale mellem Ministerrådet og Europa-Parlamentet komme i gang.

 

- Aftalen mellem medlemslandene blev vedtaget med et lille flertal, og derfor er der ikke meget manøvrerum i de kommende forhandlinger med Europa-Parlamentet. Men vi er optimistiske i forhold til at lande en endelig aftale, tilføjer Michael Svane.

Læst i alt:

407 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage