DAFIconIcon

7. december 2018 - 02:45

Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år

Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år

Frits Hoefnagels og hans søn Nicky er stolte af deres flåde af klassiske DAF-lastbiler.

Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år
Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år
Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år
Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år

Sønnen Nicky Hoefnagels bag rattet i én af familievirksomhedens gamle DAF’er.

Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år

Frits Hoefnagels og sønnen Nicky Hoefnagels venter på foråret i Holland – så kører familiens klassiske biler og tilhørende forlystelsespark atter ud på veje og markedspladser over alt i Holland.

Kører fortsat ’i manegen’ efter 50 år

Af Redaktionen

7. december 2018 - 02:45

DAF finder den ældste DAF-lastbil, der stadig kører i kommerciel drift.

- Det kan godt være, at vores lastbil er 50 år gammel, men det er stadig langt fra at skulle på pension.

Efter en international eftersøgning har DAF fundet den ældste DAF-lastbil, der stadig er i kommerciel brug – og den bruges næsten hver dag. Den pågældende lastbil er en forbløffende livlig A1600, der ejes af Frits og Nicky Hoefnagels, der bruger den til at transportere en nostalgisk forlystelsespark rundt i hele Holland.

 

- Ja, selvfølgelig bruger vi den på samme måde som enhver anden lastbil. Hvad skal man ellers bruge en DAF lastbil til?

90-års jubilæum

Tidligere i 2018 lancerede DAF en eftersøgning af den ældste lastbil, idet virksomheden fejrede sit 90-års jubilæum. Eftersøgningen blev iværksat med en video på de sociale medier, der handler om en kvæghandler, der har kørt sin DAF-lastbil i Irland siden begyndelsen af 1980’erne.

Videoen er blevet set næsten en halv million gange, og har afstedkommet en lavine af tips og forslag med kandidater til titlen. Svarene strømmede ind fra hele verden, men den ældste lastbil blev mere eller mindre fundet i baghaven til DAF-fabrikken i Eindhoven. I landsbyen Bakel.

Tivoli

Den stolte ejer af den ældste DAF-lastbil er den familiedrevne hollandske forlystelsesvirksomhed Hoefnagels, som bruger lastbilen til at transportere sine attraktioner rundt i hele Holland. Det billede, der blev sendt til DAF via Facebook, viser Frits og Nicky Hoefnagels, far og søn, der fremviser ikke færre end fire klassiske DAF-lastbiler, der alle er i tiptop stand takket være den konstante omhu og opmærksomhed, de får.

 

Frits Hoefnagels:

- Vores attraktion er en smal sag. Vi bruger vores DAF-lastbiler til at transportere vores Lunapark, og lastbilerne var nye, da vi fik dem ind i vores flåde. Lunapark står inden døre om vinteren, men bortset fra denne periode kører vi rundt fra det tidlige forår til det sene efterår, og vi flytter dette enorme anlæg fra markedsplads til markedsplads.

Frits og Nicky Hoefnagels ejer således en 2800 fra 1975 og en 1600 fra 1971 samt to A1600 lastbiler.

 

- En af vores DAF "kikkers" – sådan bliver de kaldt på grund af deres frø-lignende udseende" – er fra 1968, og den anden er fra 1969. Og vi behandler dem ikke med fløjlshandsker, griner Frits Hoefnagels.

 

Brandbil fra 1963

DAF er overvældet over alle de mange indmeldinger om køretøjer, der havde været i brug siden slutningen af 1950'erne og begyndelsen af 1960'erne, blandt andet en brandbil fra 1963, der stadig regelmæssigt bruges til ture, og en ekstremt gammel lastbil uden nummerplader, der bruges til at transportere afgrøder under høsten.

 

Men ikke alle lastbiler opfyldte kriterierne: Vinderen skal være en lastbil, der ikke blot stadig anvendes til erhvervsmæssig transport på offentlig vej, men også til almindelig brug.

Læst i alt:

91 gange

|

Læses i øjeblikket af:

1

Kommentar

Mest læste i dag

Mest læste de sidste 7 dage